Döntöttek a botrányba fulladt francia élvonalbeli focimeccsről

fbl Horizontal
Fans invade the pitch during the French L1 football match between OGC Nice and Olympique de Marseille (OM) at the Allianz Riviera stadium in Nice, southern France on August 22, 2021. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Semleges stadionban újrajátsszák a Nice-Olympique Marseille francia bajnoki mérkőzést, amely augusztus 22-én a futballszurkolók pályára özönlése miatt félbeszakadt.

A liga fegyelmi bizottsága csütörtökön közölte, hogy a nizzai klubnak további két hazai meccset zárt kapuk mögött kell megvívnia, ezenkívül két pont levonással sújtotta a tabellán negyedik csapatot. Ezekből egy pontot felfüggesztve ítélt meg a testület, és csak újabb kihágás esetén lép érvénybe a levonása.

A Nice a szövetség korábbi döntése értelmében már zárt kapuk mögött fogadta a Girondins Bordeaux együttesét is.

A dulakodásban való részvételért Pablo Fernandez marseille-i erőnléti edző az idény végéig szóló eltiltást kapott, míg a vendégeket erősítő Alvaro Gonzaleznek két, Dimitri Payet-nek pedig egy mérkőzést kell kihagynia.

Újrajátsszák a botrányba fulladt Nice-Marseille mérkőzést Forrás: AFP/Valery Hache

Alpes-Maritimes megye vezetése korábban bejelentette, hogy a nizzai stadion déli lelátóját négy meccsre bezáratja, és az egyesületnek olyan hálót kell kifeszítenie a tribün elé, amely felfogja a szurkolók által hajigált tárgyakat.

Az augusztusi találkozón a nézők többször is vizes palackokat dobáltak a pályára, majd az indulatok akkor szabadultak el, amikor a második félidő közepén a szöglethez készülő Payet-t a nézőtérről eltalálták egy műanyag palackkal, a feldühödött futballista pedig visszadobta azt a nézők közé. A szurkolók közül sokan a pályára rohantak, ahol összetűzés alakult ki a játékosokkal, valamint a két csapat biztonsági személyzetével. Az esetben három OM-játékos - Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet - megsérült.

A találkozót 1-0-s hazai vezetésnél a 76. percben félbeszakította a játékvezető, majd másfél órával később elrendelte a folytatást, de a marseille-iek nem voltak hajlandók visszamenni a pályára.