Társoldalunk:

Guardiola is elmondta, mit gondol a kétévenkénti vb-rendezésről

2021.09.11. 13:41

A Manchester City edzője, Pep Guardiola hisz abban, hogy a kétévenkénti vb-rendezés jót tesz a labdarúgásnak.

Az Arsenal korábbi legendás edzője, Arsene Wenger szerint remek ötlet volna kétévente világbajokságot rendezni. Ezeket a terveket bizonyos körökben erős ellenállás érte, Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke szerint az európai országok bojkottálhatják a tornát, ha végül jóváhagyják.

A The Guardian megírta, hogy Guardiola azonban nem gondolja, hogy a javaslatot kétségtelenül el kellene utasítani, és szívesen meghallgatna minden álláspontot. Úgy érzi, hogy a világbajnokság megrendezése jobb alternatíva lenne más lehetséges új versenyekhez képest, amelyek kitölthetik a naptárat.

Mindig örömmel tölt el, ha új ötletek kerülnek megvitatásra. Nem kell azonnal elutasítani az ötleteket. A klubok és a ligák megvédhetik az álláspontjukat. A FIFA és az UEFA is ragaszkodik a saját elképzeléseihez" - mondta Guardiola.

Pep Guardiola támogatja a kétévenkénti vb-rendezés ötletétForrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport/NurPhoto/Action Foto Sport

"Éppen ezért nevetséges, hogy amikor globális ötletekről beszélünk, mindenki csak saját magával foglalkozik. A világbajnokság csodálatos esemény. Ez a legnagyobb torna, és nézőként mindig is imádtam nézni. Ha kétévente nézhetnék vb-meccseket, az nagyon jó lenne" - osztotta meg álláspontját a témáról.

"Teljesen egyetértek Wengerrel. Ha nem a vb, akkor másik esemény lesz, amelyik bekerül a helyére. Például a Konföderációs Kupa vagy csinálnak egy új versenysorozatot. Szerintem Arsene a legrangosabb világeseményt javasolta" - tette hozzá a katalán tréner.