Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Paris Saint-Germain Lionel Messi és Neymar nélkül is nyerni tudott, és 4-0-ra győzte le a Clermont csapatát a Parc des Princes Stadionban.

A párizsiak úgy léphettek pályára szombaton, hogy a szezonban eddig még minden bajnokijukat megnyerték, ráadásul úgy, hogy a világ legdrágább játékosa, Neymar és a hatszoros aranylabdás Lionel Messi is csupán egyetlen meccsen lépett pályára eddig a Ligue 1 idei szezonjában. Azonban sem a brazil, sem pedig az argentin sztár nem játszotta végig a Stade Reims elleni mérkőzést, lévén, hogy az ominózus meccsen, amelyen Messi bemutatkozott új csapatában, éppen Neymart váltotta váltotta a 66. percben.

Messi a szombati Clermont elleni meccsen debütálhatott volna hazai pályán a párizsi együttesben, azonban a világbajnoki-selejtezők miatt extra pihenőt kapott, akárcsak Neymar.

Messi a lelátón nézte végig a PSG meccsét Forrás: AFP/Franck Fife

Azonban a két klasszis nélkül is hengerelt a PSG, amely már a 20. percben megszerezte a vezetést Ander Herrere fejesével. A spanyol középpályás nem sokkal később tovább növelte csapata előnyét, így kétgólos vezetéssel vonulhatott szünetre Pochettino csapata.

A fordulás után sem vettek vissza a tempóból a hazaiak és az 55. percben már 3-0-t mutatott az eredményjelző. Kylian Mbappé kapott jó labdát Julian Draxlertől, a francia csatár pedig egy az egyben törhetett kapura, majd elhúzta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba lőtt.

Mbappé remek formában van Forrás: AFP/Franck Fife

A világbajnok támadó, aki immár 4 gólos a szezonban, nem sokkal később ismét eredményes lehetett volna, de ígéretes helyzetben pontatlan volt. A 4-0-s végeredményt Idrissa Gueye állította be, miután egy kipattanó labdát közelről a kapuba fejelt.

Ezzel a Paris Saint-Germain öt mérkőzés után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.