Társoldalunk:

Nem bírt egymással a Mezőkövesd és a MOL Fehérvár

2021.09.11. 22:05

Az NB1 hatodik fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC a MOL Fehérvár csapatát fogadta hazai pályán. Az első félidő végén Nagy Dániel remek kapáslövésével megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. A második félidőben ismét a hazaiaknak akadtak nagyobb gólszerzési lehetőségei, de a MOL Fehérvár Nikolics és Heister bombagóljával megfordította a meccset. A hosszabításban a csereként beállt Jurina fejesével sikerült egyenlíteni a hazai csapatnak, és a meccs végül döntetlenne ért véget. 

A székesfehérvári csapat még veretlen a bajnokságban. A MOL Fehérvár az első két bajnoki fordulóban csupán döntetlent ért el, a legutóbbi két meccsén Szabics Imre csapata viszont nyerni tudott a Kisvárda és az MTK ellen. A Mezőkövesd két győzelemmel kezdett a bajnokságban, de az utolsó három fordulóban nem tudott győzni Pintér Attila együttese.

Az első negyedóra után nagyon sok hibával játszott mindkét csapat. Az első nagyobb helyzetre a 36. percig kellett várni. Cseri baloldali beadását Drazsics remek mozdulattal vette le a fehérváriak kapuja előtt, de a mezőkövesdi csatár nagyon gyengén lőtt kapura. Óriási helyzet maradt ki.

Két perccel később megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Kocsis vitte le a labdát a fehérváriak alapvonaláig, majd a mezőkövesdi védő beadását Nagy Dániel akrobatikus mozdulattal, kapásból a vendégek kapujának bal alsó sarkába küldte.A Mezőkövesd több veszélyes támadást vezetett, de a MOL Fehérvár csapatának csupán egy kaput eltaláló kísérlete volt az első félidőben. 

A második félidő egy nagy mezőkövesdi helyzettel indult. A baloldalon Cseri passzolt a tizenhatoson belülre érkező Vutov elé, de a hazaiak játékos rosszul találta el a labdát. A vendégek többet birtokolták a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a mezőkövesdiek kapuja előtt. Pintér Attila csapata fegyelmezetten védekezett, és olykor kisebb szabálytalanságokkal próbálta meg tördelni a fehérváriak játékát. 

A fehérvári csapat megfordította a meccset, de nyerni nem sikerültForrás: TOTH ELLA/Toth Ella

A 70. percben némileg váratlanul kiegyenlített a MOL Fehérvár csapata. Szendre hosszú ívelését Fiola tette vissza az érkező Nikolics Nemanjának, és a vendégek csatára remek mozdulattal csavarta el a labdát a mezőkövesdiek kapujának jobb felső sarkába.

Bő tíz perccel később már vezetettek a vendégek. A 81. percben Heister vállalkozott lövésre húsz méterről, és a ballábas lövés után a labda a hazai kapu bal alsó sarkában kötött ki. 

Pintér Attila csapata az utolsó pillanatban egyenlítettForrás: Gál Péter/mezokovesdzsory.hu

A mezőkövesdiek csak elvétve veszélyeztették a vendégek kapuját, de a csereként beállt Jurina fejesével a hosszabításban mentett pontot hazai pályán Pintér Attila együttese. 

OTP Bank Liga, 6. forduló

Mezőkövesd - MOL Fehérvár 2-2 (1-0)