Társoldalunk:

Az Újpest a 93. percben bukta el a győzelmet, hat meccs után is nyeretlen az NB I-ben

2021.09.13. 21:55

Hétfőn este a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának záró mérkőzésén az Újpest FC 2-2-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg csapatával a Szusza Ferenc Stadionban, ezzel Michael Oenning együttese hat mérkőzést követően is nyeretlen az NB I-ben.

A válogatott szünet talán a lila-fehéreknek jött a legjobban. Michael Oenning csapata az első öt fordulóban nem tudott meccset nyerni, pedig Debrecenben kétgólos előnyben is volt, mellette pedig a Honvéd és az MTK elleni meccsen is vezetett 1-0-ra.

A Zalaegerszeg sem volt könnyű helyzetben. Waltner Róbert csapata ugyan minden meccsen rúgott gólt, de nyerni egyedül csak Debrecenben tudott, mellette három veresége és egy döntetlenje van a zalai csapatnak, amely a 10. helyről várhatta a Megyeri úti találkozót.

Gólgazdag meccsre volt kilátás, ugyanis az Újpest legutóbbi öt mérkőzésén 15 gól született, ami meccsenkénti hármas átlagot jelent, míg a ZTE találkozóin eddig 18 gól esett, ami 3,6-os meccsként gólszámot takar, vagyis előzetesen kijelenthető volt, hogy ez az a meccs, ami biztosan nem lesz gólnélküli döntetlen.

Lendületesen kezdte a meccset az Újpest, amely a 13. percben megszerezte a vezetést a visszatérő Giorgi Beridze góljával. A grúz támadó a 150. NB I-es meccsén pályára lépő csapatkapitánytól, Nikola Mitrovicstól kapott remek átadást, majd 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtte a ziccerét.

  • Beridze augusztus 1-én, a Puskás Akadémia elleni meccsen szenvedett izomsérülést az első fordulóban, azóta négy NB I-es meccset hagyott ki.

A bekapott gól után a Zalaegerszeg átvette a játék irányítását, többet birtokolta a labdát, de igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A 23. percben egy beadás után a horvát Zoran Lesjak próbálkozott egy látványos ollózással, de a 15 méterről leadott kísérlete elkerülte a jobb felső sarkot. Waltner Róbert elégedetlen lehetett a látottakkal, mert már az első félidőben cserére szánta el magát. A 33. percben a 23 éves Zimonyi Dávid helyére Daniel Milovanovics érkezett a ZTE-be, de ez a változatás sem hozott változást a meccs képébe. 

A második félidő elején is az Újpest támadója, Giorgi Beridze veszélyeztetett először. A grúz focista egy kiugratás után elesett a tizenhatoson belül Huszti András mellett, de Solymosi Péter játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Giorgi Beridze volt az Újpest legveszélyesebb játékosaForrás: ujpestfc.hu

A ZTE először az 55. percben találta el a kaput. Az U21-es magyar válogatott Skribek Alen lőtt 17 méterről, de Banai Dávid vetődve védte a kapu bal oldalába tartó lövést. A 64. percben kis híján kiegyenlített a ZTE. A bosnyák Emir Halilović gyűjtött be egy röviden kifejelt labdát, megcsinált egy esernyőcselt majd 17 méterről kapura lőtt, de a bombája elkerülte a kapu jobb oldalát.

A 69. percben emberhátrányba került az Újpest, ezzel pedig nagy lehetőséget kapott az ZTE. A jobbszélen elfutó Brnako Pauljevics ütött oda a sarkában loholó Gergényi Bencének, Solymosi játékvezető pedig leküldte a pályáról a szerb szélsőt.

Branko Pauljevics kiállítása sokba került az ÚjpestnekForrás: ujpestfc.hu

A kiállítás azonban nem hozta fel a zalaiakat, folyamatosan a lila-fehérek támadtak, mintha ők lettek volna emberelőnyben. 

Az utolsó tíz percben viszont elkezdett nyomni a Zalaegerszeg, az Újpest pedig ezúttal sem tudta megtartani az előnyét. A 82. percben Halilović védelem mögé betett labdáját a csereként beálló Preszlav Borukov tette középre, az érkező Koszta Márk pedig hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt.

  • Koszta a 2019/20-as szezonban az Újpest csapatában futballozott. 21 meccsen négy gólt lőtt és öt gólpasszt adott.

A 85. percben a ZTE meg is nyerhette volna a meccset. A csereként beálló Meshack Ubochioma sprintelt el a bal oldalon, majd egy befele cselt követően 14 méterről lőhetett, de a kísérlete elkerülte a jobb alsó sarkot. Az ellentámadásból az újpest is gólt lőhetett volna. A belga Yohan Croizet forgolódott majd 17 méterről megcélozta a jobb felső sarkot, de Demjén Patrik elképesztő bravúrral a keresztlécre ütötte a labdát. 

A hosszabbításban aztán jött a drámai végjáték. A 92. percben ismét megszerezte a vezetést az Újpest. Croizet egy gyönyörű lefordulás után remek labdát adott a csereként beálló Miroslav Bjelosnak, aki egy befele cselt követően 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Ekkor úgy tűnt, az Újpest megszerzi első győzelmét az NB I idei szezonjában, azonban a középkezdés után azonnal egyenlített a Zalaegerszeg. Koszta visszafejelt labdájára Josip Spoljaric érkzett és 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, ezzel pedig kialakult a 2-2-es döntetlen, az Újpest pedig hat meccset követően is nyeretlen az NB I-ben, és továbbra is kieső helyen áll.