Vágólapra másolva!
Héctor Bellerín, az angol élvonalbeli Arsenal spanyol labdarúgója az idény végéig kölcsönbe a Real Betishez igazolt. A spanyol jobbhátvéd egy adatelemző cég segítségét is igénybe vette, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb csapatot.

A Real Betis a 2021–2022-es idény végéig vette kölcsön a spanyol futballistát, aki a mostani évadban nem kapott lehetőséget az Arsenalban, az előző kiírásban 35 találkozón szerepelt.

Bellerín elmondása szerint sokat beszélt az apjával, hogy hova igazoljon, és ő a Betis csapatát ajánlotta. Az Athletic információi szerint Bellerín egy adatelemző cég segítségét is igénybe vette, hogy az ő képességeinek a legmegfelelőbb csapatot tudja kiválasztani.

Hector Bellerin a spanyol ligában folytatja Forrás: AFP/Ian Kington

A cég matematikai modellekkel és kutatásokkal elemezte a Manuel Pellegrini által irányított spanyol gárda játékstílusát,

és arra a következtetésre jutott, hogy 4-2-3-1-es felállásban játszó csapatban Bellerín tökéletesen fog majd illeszkedni.

A Real Betis a 2021–2022-es idény végéig vette kölcsön a futballistát, aki a mostani évadban nem kapott lehetőséget az Arsenalban, az előző kiírásban 35 találkozón szerepelt.

A 26 esztendős jobbhátvéd az FC Barcelonában nevelkedett, 2011 óta volt az Arsenal játékosa, összesen 239 tétmérkőzésen lépett pályára a londoni együttesben, amellyel három FA-kupát nyert.