Vágólapra másolva!
A Bayern München az FC Barcelona csapatával játszik a Bajnok Ligájában. A német csapat középpályása, Joshua Kimmich a meccs előtt elárulta, hogy mire figyel a pályán, és hogy játékosként miket tanult a spanyol Pep Guardiolától.

A Bajnokok Ligája hétközi fordulójának egyik legnagyobb rangadója a Barcelona - Bayern München mérkőzés lesz. Ennek apropóján a spanyol El País interjút készített a bajorok német válogatott középpályásával, Joshua Kimmichel.

A Bayern játékosa elárulta, hogy gyerekként nagyon szeretett focizni, de amikor a Stuttgart csapatához került, akkor rájött, hogy többet kell dolgoznia.

- mondta el a stuttgarti időszakáról Kimmich. A német játékos kiemelte, hogy gyorsabban kellett gondolkodni a pályán, hogy felvegye a versenyt a többiekkel. Kimmich azt is kiemelte, hogy a játék szeretete nélkül ez nem sikerült volna.

Kimmich a Bayern egyik erőssége Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Jvşrgen Fromme/firosportphoto/Jvorgen Fromme

A német válogatott középpályás sosem gondol arra egy meccsen, hogy állandóan gólt lőjjön. Az ő játékára más szabályok vonatkoznak. Kimmich kiemelte, hogy fiatal korában sokat segített, hogy különböző posztokon játszott a csapataiban.

- mondta el a német játékos.

A Bundesligában rengeteg meccset játszott Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Michael Sohn

Kimmich szerint nagyon fontos volt számára Pep Guardiola, mivel a spanyol edző alatt jobban megértette a játék különböző dimenzióit.

- árulta el Kimmich.

Kimmich szerinte nagyon fiatal volt még akkor, mikor a spanyol Pep Guardiola volt a Bayern München edzője.

- mondta el Kimmich.

A Müchen korábbi edzőjéről, Hansi Flicket is dícsérte a német játékos.

- nyilatkozta Kimmich.

- mondta el Kimmich a leendő ellenfelükről.

A Bajnokok Ligájával kapcsolatban kiemelte, hogy a kiemelkedő egyéni teljesítményekre alapozva, hanem inkább egységes csapatként szeretnék elérni a végső győzelmet, akárcsak a korábbi években a Liverpool vagy a Chelsea tette.