Meg kell műteni a súlyos bokasérülést szenvedő Liverpool-focistát

2021.09.14. 15:45

A Liverpool játékosa, Harvey Elliott a Leeds elleni Premier League-mérkőzésen szenvedett súlyos bokasérülést. A fiatal futballistát kedden műtik meg Londonban.

A 18 éves futballistát a Leeds védője, Pascal Struijk durván felrúgta, amiért ki is állították. 

Ma (kedden) Londonban van és meg is műtik" - mondta sérült játékosáról a Liverpool edzője, Jürgen Klopp.

"Mindannyian várjuk a híreket. Beszéltem vele egy nappal a meccs után, a lehető legjobb kezekbe került" - tette hozzá a német tréner.

A fiatal labdarúgó a kórházban odaadta a meccsen viselt mezét egy törött karú kisfiúnak. Elliott csapattársai szomorúak a sérülés miatt és bíznak abban, hogy mihamarabb visszatér.

Harvey Elliott súlyosan megsérült a Leeds elleni bajnokinForrás: AFP/Oli Scarff

Ami Harvey-val történt, az szomorúvá tesz. Nagyon nehéz ezt elviselni, amikor ott vagy a pályán. Minden játékos teljeskörűen támogatja őt, ebben a nehéz időszakban ezt kell tennünk" - mondta a kapus, Alisson.

A BBC Sport megírta, hogy Elliott nem haragszik a vele szabálytalankodó Leeds-játékosra, úgy véli, Struijknak nem kell bocsánatot kérnie, hiszen az ilyesmi benne van a játékban.

Nem az ő hibája. Attól függetlenül, hogy piros lapot kapott, ez egy szerencsétlen baleset volt, az ilyesmi megtörténik a fociban. 100 százalékkal erősebben fogok visszatérni. Köszönet mindenkinek a támogatásért" - írta Elliott a közésségi oldalán.