Társoldalunk:

Kétmeccses eltiltást kapott a Lazio edzője

2021.09.14. 18:00

A Lazio labdarúgócsapatának vezetőedzőjét két mérkőzésre eltiltották, mert az AC Milan elleni rangadón összeszólakozott az ellenfél egyik játékosával, majd a játékvezető döntését trágár szavakkal bírálta.

Maurizio Sarrit kiállították a Milan elleni rangadó végén, mert összeszólalkozott az ellenfél egyik játékosával, Alexis Saelemaekersszel, valamint trágár szavakkal minősítette a bíró döntését, így ki kell hagynia a Cagliari és a Torino elleni bajnoki mérkőzésket. 

A 62 esztendős tréner elmondása szerint a 22 éves játékos a győzelem ünneplése közben rendkívül illetlen gesztust engedett meg magának, emiatt rontott rá a középpályásra, akit hevesen gesztikulálva fenyegetett.

Két mérkőzésre szóló eltiltás azért, mert a mérkőzés végén a játéktéren verbális összecsapásra törekedett az ellenfél csapatának játékosával" - írta közleményében az olasz liga fegyelmi bizottsága.

Maurizio Sarri az AS Roma elleni rangadón térhet vissza a kispadraForrás: AFP/Isabella Bonotto

Megfélemlítés és fenyegető szavak használata ellene, valamint a kiállítása utáni reakció, amiért vitatta a játékvezető döntését és trágár kifejezéseket mondott az öltözőkhöz vezető alagútban" - áll még a közleményben.

A Napoli, a Chelsea és a Juventus korábbi trénere szeptember 26-án ülhet le újra a kispadra. Azon a napon éppen az ősi rivális AS Roma ellen lép pályára a Lazio, tehát az a mérkőzés is rendkívül feszültnek ígérkezik a temperamentumos edző számára.

Forrás