Három meccsre tiltották el a horrorsérülést okozó Leeds-focistát

2021.09.15. 16:15

A Leeds labdarúgócsapatának játékosát, Pascal Struijkot három meccsre tiltották el, amiért durván felrúgta a Liverpool fiatal sztárját, Harvey Elliottot.

A 22 éves játékost azonnal kiállította a bíró, miután bokasérülést okozott a Liverpool futballistájának. Elliott műtéten esett át kedden Londonban, és talán a szezon végén már újra pályára léphet.

A megsérülő focista nem haragszik Struijkra és túlzónak véli a három mérkőzésre szóló eltiltást. A BBC Sport megírta, hogy a Leeds tulajdonosa, Andrea Radrizzani messzebb ment, ő egyenesen megmagyarázhatatlannak minősítette az angol szövetség döntését.

Még a szerencsétlenül járt Elliott is azt mondta, hogy ez nem volt szándékos szabálytalanság. Emberi dolog hibázni a meccsen, de most már van videobíró és újra lehet nézni bármilyen esetet, hogy racionális döntést lehessen hozni. Éppen ezért ezt az ítéletet nagyon nehéz elfogadni" - írta Radrizzani a Twitter-oldalán. 

Pascal Struijk (jobbra) végül hárommeccses eltiltást kapottForrás: AFP/Oli Scarff

Struijk kénytelen kihagyni a Newcastle és a West Ham elleni PL-mérkőzésket, valamint a Fulham elleni Ligakupa-meccset. Október másodikán térhet vissza a Watford elleni hazai találkozóra.

A Leeds játékosa korábban a közösségi médiában bocsánatot kért a Liverpool tinijétől, aki szerint erre egyáltalán nincs szükség, mert a sérülése egy balszerencsés baleset eredménye.