Vágólapra másolva!
A DVTK hazai pályán 4-2-re legyőzte a forduló előtt élen álló Nyíregyházát az NB II rangadóján, míg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4-1-re nyert Budaörsön, a Vasas pedig az 59. perctől emberelőnyben játszva nyert a PMFC ellen a labdarúgó NB II szerdai, nyolcadik fordulójában. A Tiszakécskén győztes Haladás átvette a vezetést a tabellán.

A budaörsiek már az 5. percben megszerezték a vezetést a Szeged ellen, előnyüket az 51. percig tudták megőrizni. A vendégek ezt követően 13 perc alatt fordítottak, majd a hajrában újabb két találattal biztossá tették szezonbeli harmadik győzelmüket.

Dobos Áron egyenlítő gólja a forduló találata címre is pályázhatna:

A szegediek utoljára a második forudlóban tudtak győzni, akkor a III. Kerületi TVE-t verték 3-0-ra.

A Fáy utcában a vendég pécsiek az 59. perctől emberhátrányban játszottak - Preklet Csaba törlesztésért kapott második sárga lapot -, a hazaiak győztes gólját Berecz Zsombor lőtte a 70. percben. A Vasas így már öt mérkőzés óta veretlen.

A forduló rangadóját fordulatos mérkőzésen a Diósgyőr nyerte, amelyik hazai pályán győzte le 4-2-re a az addigi éllovas Nyíregyházát. A szabolcsiak 1-0-s és 2-1-es hazai vezetés után még tudtak egyenlíteni, aztán a válogatott Könyves Norbert, valamint Molnár Gábor góljára már nem érkezett válasz.

Molnár Gábor (balról) és Könyves Norbert hajrában lőtt gólja döntötte el a rangadót Forrás: Facebook.com/DVTK1910

A játéknap legnagyobb nyertese a Spartacus vereségével a Haladás lett: a szombathelyiek Tóth Milán 24. percben szerzett góljával győzték le a sereghajtó Tiszakécskét, ezzel a tabella élére álltak. A Kécske Simon Márk kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

A Tiszakécskéhez hasonlóan a Békéscsaba is nyeretlen még az idényben, ezúttal Ajkán kaptak ki a lila-fehérek.

Merkantil Bank Liga NB II, 8. forduló:
Budaörs - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-4 (1-0)
Soroksár SC-III. Kerületi TVE 2-1 (1-0)
Szentlőrinc-Dorogi FC 0-0
Vasas FC-Pécsi MFC 1-0 (0-0)
Diósgyőri VTK-Nyíregyháza Spartacus 4-2 (2-1)
Haladás-Tiszakécske 1-0 (1-0)
Ajka-Békéscsaba 2-1 (1-0)
Siófok-Szolnok 3-2 (2-1)
Csákvár-ETO FC Győr 2-2 (0-0)
Kecskeméti TE-Budafok 1-0 (0-0)

Az NB II állás 8 forduló után Forrás: Nb2.hu