Vécsei Bálint: Egy új szabály miatt vették el a gólomat

2021.09.16. 21:18

A Ferencváros 2-1-re kikapott a Leverkusen ellen az Európa-liga csoportkörének első fordulójában, de hősiesen küzdött és nem vallott kudarcot. A lefújást követően a Fradi játékosai csalódottak voltak a végeredmény miatt, de úgy érzik, jó teljesítményt nyújtottak és a következő mérkőzésen már pontot akarnak szerezni.

A 66 percet játszó Vécsei Bálint csalódott volt a vereség után, hiszen még egy gólját is érvénytelenítette a bíró, azonban látott pozitívumokat is a mérkőzésen.

"Vegyes érzéseink vannak. Megleptük az ellenfelünket, hiszen mi lőttük az első gólt. Voltak hibáink amiket csapatszinten elkövettünk, ők ezt büntették is egyből. Sajnos a gólomat elvették, igazából egy új szabály miatt, ez bosszantó volt" - mondta Vécsei.

"Mindemellett voltak nagyszerű pillanataink. Tudatos akció előzte meg a gólunkat, tudtuk, hogy letámadnak, igyekeztünk meglepni őket. Összességében sajnálatos, hogy mégis kikaptunk" - tette hozzá a 28 éves játékos.

Vécsei Bálint jól jászott a Leverkusen ellenForrás: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A Fradi vezető gólját megszerző Ryan Mmaee szerint nagyon jól kezdték a meccset a gyors találattal, de utána nehéz dolguk volt, hiszen az ellenfél nagyobb nyomást gyakorolt. Próbáltuk megtartani a labdát és sok hosszú indítással is próbálkoztunk, akadtak helyzeteink is a második félidőben. Tanulnunk kell ebből a meccsből, reméljük, legközelebb nem követjük el ezeket a hibákat" - mondta a marokkói csatár.

A játékosok közül az egész meccsen parádésan védő Dibusz Dénes is elmondta a véleményét a történésekről. 

"Eseménydús meccs volt. Készültünk arra, hogy nyomás alatt lesz a kapunk és nekünk zártan kell védekezni. A korábbi hibákból tanulva jól segítettek be a védők és a középpályások is. Mindenki önfeláldozóan vetette bele magát a meccsbe. Sajnáljuk, hogy nem sikerült a pontszerzés ennek ellenére. A második német gól előtt eladtuk a labdát, az elvesztett labda után nyitott volt a védelem. Ezt a hibát a németek könyörtelenül kihasználták. A második gólt magunknak köszönhetjük. Az első gólnál kissé naivan letámadtuk őket, ez sem volt jó megoldás. Az ilyen csapatok minden hibát azonnal és könyörtelenül megbüntetnek, ellenük nem lehet hibázni.

Pozitív, hogy felvettük a versenyt a Leverkusennel. Meglepetést tudtunk szerezni, a meccs eleje számunkra ideálisan alakult. Tudtuk, hogy nyomni fognak, ez megtörtént. A védekezésre kellett koncentrálnunk a vezetés megszerzése után. Próbáltuk a második félidőt is úgy kezdeni, mint az elsőt, méltó ellenfelei voltunk a hazai csapatnak. A mai teljesítményünk rendben volt" - kezdte értékelését a Fradi kapusa.

Dibusz Dénes ezúttal is remekül védett a FradibanFotó: Csudai Sándor - Origo

A Young Boys ellen nem voltunk kellően agresszívak, de ma sokszor blokkoltunk, örülök, hogy a társaimtól megkaptam a segítséget a védekezésben. Szerintem mindenki tette a magáét, jó meccset vívtunk egy minőségi csapattal. A Vidi elleni találkozó nagyon fontos, de az Európa-liga adja a sava-borsát ennek az ősznek, és legközelebb már szeretnénk pontot szerezni" - zárta gondolatait Dibusz.