A Bayern München szerződést hosszabbított egyik legfontosabb játékosával

FC Barcelona v Bayern Munchen: Group E - UEFA Champions League NurPhoto Soccer Soccer Match September 14 2021 14th September 2021 Competition UEFA Champions Leage FC Bayern Munich Horizontal SPORT
Leon Goretzka during the match between FC Barcelona and FC Bayern Munich, corresponding to the week 1 of the group A of the UEFA Champions League, played at the Camp Nou Stadium, on 14th September 2021, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Leon Goretzka a Bayern München német válogatott középpályása 2026. június 30-ig meghosszabbította a szerződését a bajor klubbal.

A csapat játékában szinte nélkülözhetetlen futballista előző szerződése 2022 nyarán járt volna le, a felek viszon nem sokat gondolkoztak a hosszabbításon, és két nappal a Barcelona elleni 3-0-s BL-siker után már itt is az újabb örömhír a Bayern-drukkereknek.

"Mindent megnyertünk a csapattal az elmúlt három évben. De mi lehetne még ennél is jobb? Az, ha meg tudnánk ismételni ezeket a sikereket. Ezen fogunk dolgozni a következő években" - idézi a klub honlapja Goretzkát, aki úgy érzi nem csak végtelenül profi, de roppant családias is a bajor klubnál a légkör, ami az egyik garanciája a további sikerknek.

A sportigazgató, Hasan Salihamidzic által a csapat egyik kulcsjátékosának és arcának nevezett Goretzka 2018-ban az azóta már a másodosztályban szereplő Schalke 04-től érkezett Münchenbe, ahol azóta nyert három bajnoki címet, két Német Kupát, három Német Szuperkupát, valamint egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligájában, az Európai Szuperkupában és a klubvilágbajnokságon is diadalmaskodott az együttessel, amelynek színeiben 118 meccsen 25 gólt szerzett eddig.