A Fradi edzője a vereség ellenére sem tud rosszat mondani a játékosaira

2021.09.16. 21:19

Csütörtök este a labdarúgó Európa-liga G csoportjának első fordulójában a magyar bajnok Ferencváros 2-1-re kikapott a Bayer Leverkusen otthonában. A találkozó után a Peter Stöger, a Fradi edzője az M4 Sport kamerája előtt elmondta, hogy a végeredmény miatt ugyan csalódott, de a mutatott játékkal rendkívül elégedett.

„Büszke vagyok a csapatra. Sok mindent jól csináltunk. Tudtuk, hogyan védekezzünk ilyen gyors játékosok ellen, akik ilyen komoly minőséget képviselnek. Amikor nálunk volt a labda, próbáltunk futballozni, helyzeteket alakítottunk ki. Túl sok negatívumot nem láthattunk, de a végeredmény miatt csalódottak vagyunk. Szeretnénk pontokat szerezni az Európa-ligában. Várjuk az első hazai mérkőzésünket, és reméljük, hogy hamarosan meg is szerezzük a saját közönségünk előtt" – mondta a meccs után Peter Stöger, a Fradi edzője.

A meccs utáni sajtótájékoztatón bővebben is beszélt: "A pillanatnyi teljesítmények számítanak. Kevés volt a cserelehetőségem. Mi odahaza jó csapat vagyunk, a Leverkusen meg Németországban az. A Leverkusen könyörtelenül használta ki a hibákat. A 2-1 nem rossz eredmény, de ennél is jobbnak kellene majd lennünk. A kezezés miatt meg nem adott gólról csak annyit mondhatok, hogy hiszek a VAR-szobában ülőknek. Vécsei Bálint most először volt kezdő nemzetközi kupamérkőzésen a csapatban. Örülök annak, hogy ilyen jól szervezte középen a játékot. Már a hétvégi bajnokin is megmutatta, hogy van benne potenciál. Sok pozitív dolgot láttam ezen a meccsen. Három hónapja vagyok ennél a csapatnál, jó volt látni ezt a meccset. Sokaknak ez volt a legjobb mérkőzésük a csapatban, amióta itt vagyok. 

Peter Stöger, a Ferencváros edzőjeForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

„A bekapott gól miatt nem lettünk idegesek, de tény hogy előtte nem játszottunk elég agresszívan. Utána sokat birtokoltuk a labdát, voltak helyzeteink. Megérdemeltük a győzelmet, de meg is küzdöttünk érte. Nagyon jól védekezett a Ferencváros. A második gól után már mi irányítottuk a meccset" – mondta Gerardo Seoane, a Leverkusen edzője.

A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja.