Dárdai Pál és a fia megint meccset nyert a Herthának- videó

2021.09.17. 22:26

Péntek este a német labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának nyitómérkőzésén a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-1-re legyőzte a Greuther Fürth csapatát a berlini Olimpiai Stadionban. A berlini csapatba a sérülését követően visszatért a 19 éves Dárdai Márton, aki gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

Dárdai Pál együttese az utolsó helyen álló Greuther Fürth csapatát fogadta a Bundesliga ötödik fordulójának nyitómérkőzésén.

A berliniek rosszul kezdték a bajnokságot, az első három fordulóban három vereséget szenvedtek, legutóbb viszont idegenben legyőzték az újonc Bochumot. A Greuther Fürth ugyanakkor három vereség mellett csupán egy döntetlent játszott, így az utolsó helyről várhatta a találkozót, amelynek Dárdai Pál csapata volt az esélyese.

A berlini csapatba visszatért Dárdai Pál középső fia, a 19 éves Márton, aki sérülés miatt kihagyta a Hertha legutóbbi három meccsét.

Dárdai Márton alapember a Hertha védelmébenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A meccs elején a Hertha birtokolta többet a labdát, de igazán nagy helyzetet a 16. percben dolgozott ki először Dárdai Pál csapata. Ekkor az előző fordulóban két gólt lövő Suat Serdar kezdett cselsorozatba, majd három sikeres megoldás után 16 méterről megcélozta a bal alsó sarkot, de a lövése kapu mellé ment.

A folytatásban is a berlini csapatnál volt többet a labda, de Dárdai Pál együttese nem sziporkázott, amit hűen tükröz, hogy az első félidőben a Herthának nem volt kaput eltaláló lövése.

A második félidő elején bajba került a Hertha. Az 57. percben a holland Deyovaisio Zeefuik az ötös sarkán fölöslegesen megrúgta Jeremy Dudziakot, így tizenegyest kapott a Fürth, amit Branimir Hrgota váltott gólra.

A bekapott gól után Dárdai Pál cserére szánta el magát, és beküldte a nyáron igazolt holland Jurgen Ekkelenkampot, aki remekül szállt be a meccsbe. A 21 éves játékos az első labdaérintéséből elképesztő labdát tálalt a szintén csereként beálló Davie Selke elé, de a német támadó kihagyta a ziccerét. Ezt követően aztán jött a Dárdai Márton által belőtt szöglet, amelyre Ekkelenkamp berobbant a hosszú oldalon, és védhetetlen gólt fejelt a kapu jobb oldalába.

Az egyenlítőgól felhozta a Herthát, amely a folytatásban magához ragadta a kezdeményezést és a 77. percben meg is fordíthatta volna a meccset, de Serdar jobboldali szöglete után Selke remek helyzetből fejelt kapu mellé. Két perccel később aztán egy öngóllal szerzett vezetést a berlini csapat. A szintén csereként beálló Marco Richter jobboldali beadására Ekkelenkamp robbant be a rövid oldalon, az előle menteni igyekvő Maximilian Bauer rosszul találta el a labdát, ami így a jobb alsó sarokba csorgott. 

A hajrában a Fürth még ment előre az egyenlítésért, de Dárdai Pál csapata stabilan védekezett, és megtartotta az előnyét.

A Hertha ezzel a második meccsét nyerte meg a Bundesligában, és feljött a tabella 9. helyére. A Fürth továbbra is nyeretlenül áll az utolsó helyen.