Nem bírt egymással Szalai és Sallai csapata a Bundesligában

FSV Mainz 05 - SC Freiburg Sports soccer Bundesliga Group Jean-Paul Boetius (1. FSV Mainz 05) Roland Sallai (SC Freiburg) Horizontal
15 August 2021, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: Bundesliga, FSV Mainz 05 - SC Freiburg, Matchday 5, Mewa Arena. Mainz's Alexander Hack plays against Freiburg's Roland Sallai Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó bajnokság, a Bundesliga 5. fordulójának szombati mérkőzésein az egymás ellen pályára lépő két, magyar támadót foglalkoztató csapat csatájában nem született gól. A címvédő Bayern München hazai pályán magabiztosan győzte le az újonc Bochum csapatát.

Mainzban mind a hazaiak csatára, Szalai Ádám, mind a vendég Freiburg támadója, Sallai Roland a kezdőcsapatban kapott helyet. Az ötödik percben éppen utóbbi fejelt jó tíz méterről kevéssel a felső léc fölé. Gólt azonban egyik csatár, sőt egyik csapat sem tudott szerezni. Szalait a szünetben le is cserélte edzője, míg Sallai számára a 81. percben ért véget a mérkőzés.

Sallai Rolandnak (kékben) sem ez volt a szezonbeli legjobb meccse Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

A Bayern Münchenre papíron könnyű feladat várt, és a gyakorlatban sem volt ez máshogy. A Bochum alig-alig jutott át a félpályán, az első negyedóra végén pedig egy mesteri Leroy Sané szabadrúgással meg is szerezte a vezetést a rekordbajnok. Újabb negyedóra múlva pedig már három gól volt a Bayern előnye: előbb Kimmich találta be Sané passza után, majd Gnabry vitt végig egy kiugratást. A szünet előtt pedig Vassziliosz Lampropulosz is "besegített" a hazaiaknak, aki Thomas Müller Lewandowskinak szánt kiugratását passzolta szépen a saját kapujába.

Fordulás után aztán a lengyel gólgép is betalált, majd Kimmich lőtte az újabb Bayern-gólt, majd Maxim Choupo-Moting állította be a 7-0-s végerdményt.

Szegény Manuel Riemann kapus minden tőle telhetőt megtett:

A Bielefeld-Hoffenheim mérkőzésen nem született gól, míg a Mönchengladbach egy hajrában esett góllal kapott ki Augsburgban.

Eredmények:
Bayern München - Vfl Bochum 7-0 (4-0)
gól: Sané 17., Kimmich 27., 65., Gnabry 32., Lampropulos 43. (öngól), Lewandowski 61., Choupo-Moting 79.
FSV Mainz - SC Freiburg 0-0
Bielefeld - Hoffenheim 0-0
Augsburg - Mönchengladbach 1-0 (0-0)
gól: Niederlechner 81.