Hihetetlen bírói ítélet követte a rendkívül durva szabálytalanságot - videó

Middlesbrough v Swansea City - Sky Bet Championship Football League Season 2019/20 Soccer Saturday 20th June 2020 Middlesbrough vs Swansea City Sky Bet Championship Vertical FOOTBALL
Referee Tony Harrington during the Sky Bet Championship match between Middlesbrough and Swansea City at the Riverside Stadium, Middlesbrough, England on June 20, 2020. (Photo by Mark Fletcher/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Ritkán látható kíméletlen és értelmetlen szabálytalanság történt az angol másodosztályú focibajnokságban (Championship) rendezett Luton Town - Swansea City találkozó. Ennél már csak a játékvezető döntése volt érthetetlenebb.

A hazai csapat a 23. percben már 3-0-ra vezetett, így aztán érthető, ha a vendégek focistája, Ryan Manning nem nagyon akar mit kezdeni a labdával a 28. percben, talán érezve, hogy abból csak baj lehet. Ez pedig annyira feldühítette Henri Lansburyt, hogy oldalról dühből, teljes erővel kirúgta Manning lábait, Tom Lockyer pedig még oda is szólt a földre kerülős City-játékosnak, hogy ne szimuláljon.

A játékvezető azonban úgy látta, hogy nem történt kirívó sportszerűtlenség, ezért Manningnek és Lansburynek is adott egy-egy sárga lapot.

A második félidőben aztán a Swansea előbb szépített, a hajrában egy gólra zárkózott, majd a 92. percben ki is egyenlített, így a mérkőzés végeredménye 3-3 lett.