Vágólapra másolva!
Nem példa nélküli, de a sportpályákon rendkívül ritkán látható eset történt az izraeli focibajnokság hétvégi fordulójában.

A szombat esti Hapoel Tel-Aviv - Maccabi Petah Tikva mérkőzésen egy szurkoló rohant be a pályára, majd futtában hátulról felöklelte a hazaiak játékosát, Raz Twizer. Amikor megpróbált megütni egy másik Hapoel-játékost, Edi Gotliebet, az már számított a támadásra, és egy határozott mozdulatt földhöz vágta a behatolót, akit azonnal el is vittek a biztonságiak.

Az igazi meglepetés azonban csak eztán jött, Idan Layba játékvezető ugyanis piros lapot adott Gotliebnek, akinek így el kellett hagynia a pályát. Bár az Izraeli Labdarúgó-szövetség és a helyi játékvezetői testület szerint is hibázott a bíró, a piros lappal nem nagyon fognak tudni mit kezdeni, ugyanis források szerint nincs szabály egy pályán hozott büntetés eltörlésére.

A zavartan viselkedő (egyébiránt Hapoel-)szurkolót őrizetbe vette a rendőrség, de a kihallgatás során nem működött együtt a hatósággal.

Hasonló esetre néhány hete Csehországban is volt példa, de a legemlékezetesebb kétség kívül az, ami 2011 decemberében egy Ajax-AZ Alkmaar holland kupameccsen történt, amikor egy hazai drukker a vendégek Costa-Rica-i kapusára, Esteban Alvaradóra támadt rá, aki felrúgta őt, majd piros lapot kapott.