Hiába kezdett Messi, Neymar és Mbappé is, szenvedve nyert a PSG - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) celebrates past Lyon's French midfielder Maxence Caqueret after scoring on a penalty during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Olympique Lyonnais at The Parc des Princes Stadium in Paris on September 19, 2021. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain Mauro Icardi 92. percben lőtt góljával 2-1-re legyőzte a vendég Olympique Lyont a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) hatodik fordulójának vasárnap esti rangadóján. A továbbra is hibátlan fővárosiak sztárjai közül Neymar értékesített egy büntetőt, Kylian Mbappé gólpasszt adott a győztes találat előtt, Lionel Messit viszont a 76. percben lecserélte Mauricio Pochettino edző.

Az öt forduló után hibátlan és listavezető fővárosi csapatra a bajnokság első rangadója várta a szezont nem túl jól kezdő, a forduló előtt csupán tizedik helyen álló Lyon ellen. Mauricio Pochettino, a PSG vezetőedzője annál erősebb kezdőcsapatot aligha tudott volna pályára küldeni, mint amelyik az első sípszót várta.

A kapuban Donnarumma, a védelemben Kehrer, Marquinhos, Kimpembe és Nuno Mendes, a középpályán az idényben eddig remeklő, már négy gólt szerző Ander Herrera és Gueye, elől pedig a Messi, Neymar, Di María, Mbappé támadónégyes sorakozott fel.

A hazai szurkolók is tűzben égtek, látványos koreográfiával jelezték, hogy a csapat mögött, és pirotechnikai eszközök használatának engedélyezése mellett állnak.

A PSG diktálta a meccs iramát, a vendégek kapusának Anthony Lopesnek a 9. percben Di María, a 17. percben pedig Messi lövésénél kellett bravúrt bemutatnia. Az argentin a 32. percben ismét veszélyeztetett, de Lopes megint hatalmasat védett. A 37. percben Messi centikre járt a góltól, szabadrúgása a felső lécről pattant vissza.

Szünet után is a PSG látszott aktívabbnak, így némileg váratlan volt, amikor az 54. percben Ekambi passza után Lucas Paqueta megszerezte a vezetést a Lyonnak.

A gól után még erősebb lett a PSG szorítása, és a 66. percben Neymar büntetőjével ki is egynelítettek a fővárosiak. Neymar és Malo Gusto kapaszkodott össze a tizenhatoson belül, Clement Turpin játékvezető pedig a Lyon védőjét látta szabálytalanabbnak.

Pochettino az egyenlítés után tíz perccel lecserélte Messit, a helyére Achraf Hakimi állt be. A hajrára kevesebb izgalom maradt, egészen a rendes játékidő ráadásáig, amikor a 92. percben Kylian Mbappé beadásából a 82. percben pályára lépő Mauro Icardi megszerezte a győztes gólt a PSG számára.

A fővárosiak így hat forduló után továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a bajnokságot.

Eredmény, Ligue 1. 6. forduló:
Paris Saint-Germain-Olympique Lyon 2-1 (0-0)
gól: Neymar 66. (11-esből), Icardi 90+4., ill. L. Paqueta 54.