Vágólapra másolva!
A Ferencváros a várakozásoknak megfelelően könnyedén verte 9-0-ra idegenben a megyei I. osztályban szereplő Hatvan csapatát a Magyar Kupa 3. fordulójában rendezett mérkőzésen. A találkozón a zöld-fehérek albán támadója, Myrto Uzuni hat gólt szerzett. Ugyancsak gólzápor volt Felsőzsolcán, ahol az NB II-es Kecskemét 10-0-ra győzött.

Peter Stöger, a bajnok zöld-fehérek edzője a hétközi Bayer Leverkusen elleni Európa-liga csoportmérkőzés után és jövő hét szerdai, MOL Fehérvár elleni rangadó előtt több meghatározó játékosának pihenőt adott, így nem kezdett Dibusz Dénes, Olekszandr Zubkov vagy Tokmac Nguen sem. A kapuban így Bogdán Ádám állt, és bekerült a kezdőbe klublegenda, Leandro is.

Látszott az összeszokottság hiánya a Fradi játékán, ugyanis az első félórában nem igazán tudtak komoly helyzetet kialakítani a megyei I. osztályú riválisuk ellen, sőt a Hatvan is eljutott kaput eltaláló lövésig, amit Bogdánnak kellett védenie.

A 34. percben végül csak góllá érett a Fradi mezőnyfölénye: Laidouni balról érkező beadására Ryan Mmaee és Myrto Uzuni is érkezett, utóbbinak volt tökéletes a labda, és öt méterről be is belsőzte Uj Milán kapujába (0-1).

Tíz perc sem telt el, amikor Mmaee kapott egy jó kiugratást, jól játszotta meg a középen érkező Uzunit, az albán támadó pedig megszerezte a második gólját (0-2). Fordulás után két perccel Uzuni harmadszor is betalált, ezt a gólt azonban még les miatt elvette a játékvezető, újabb két perccel később azonban már szabályos körülmények között lett meg a mesterhármas.

Újabb tíz perc elteltével pedig már mesternégyes volt:

Laidouni maga is a kapuba lőhetett volna, ő azonban inkább a csapattárssal lövette meg az újabb gólt.

Myrto Uzuni nagyon élvezte a játékot a Hatvan elleni kupameccsen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ötödik gólt már nem Uzuni rúgta, hanem a 18 éves Gera Zalán a 70. percben, hogy három perccel később egy gólpasszt is kiosszon Zeljko Gavricnak, aki 6-0-ra alakította az állást. A következő két Fradi-gólt ismét Uzuni lőtte, a csapat nyolcadik, saját maga hatodik találata után már a csereként beállt Sáfrán Tamás szedhette ki a labdát a hálóból, az albán csatár gyönyörű szólója után.

Az NB II-ben szereplő Kecseméti TE még a Fradinál is több gót rúgva verte idegenben 8-0-ra az ugyancsak megye egyes Felsőzsolcát. A vendégek játékosa, Szalai József az első félidő közepén hat perc alatt lőtt három gólt.

Az élvonalbeli csapatok közül a Gyirmót is továbbjutott a másodosztályú Ajka elleni minimális különbségű győzelemmel.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló:
FC Hatvan (megyei I.)-Ferencváros 0-9 (0-2)
gól: Uzuni 34., 42., 49., 59., 76., 82., Gera Zalán 70., Gavric 73., Loncar 86.
Bonyhád-PMFC (0-1)
Felsőzsolca-Kecskeméti TE 0-10 (0-6)
Zalaszentgrót-III. ker. TVE 0-2 (0-0)
Karancslapujtő-Nagykanizsa 0-5 (0-0)
Sárosd-ESMTK 1-3 (0-1, 1-1 - hosszabbítás után)
FC Ajka (II.)-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1)
később:
BFC Siófok (II.)-Puskás Akadémia FC 18.00
Nyíregyháza Spartacus FC (II.)-Budapest Honvéd 18.00