Társoldalunk:

A Real Madrid és a Bayern korábbi sztárja most Katarban keres magának csapatot

2021.09.20. 20:57

A kolumbiai James Rodríguez hétfőn Katarba utazott, abban a reményben, hogy csapatot találhat magának, és elhagyhatja jelenlegi klubját, a Premier League-ben szereplő Evertont.

A 30 éves középpályás az idei szezonban még nem lépett pályára a Rafa Benítez által irányított liverpooli csapatban, sőt a spanyol menedzser már a nyáron jelezte neki, hogy bátran keressen magának csapatot. 

James korábbi csapatával, az FC Portóval, és a 2020-as török bajnok, Istanbul Basaksehirrel is tárgyalásban állt, de egyik klubbal sem tudott megegyezni a nyári átigazolási piac zárása előtt. Az Evertonnál heti 200 ezer fontot kereső kolumbiai ezért hétfőn Katarba utazott, ahol az al-Rajjan csapata tűnik a legesélyesebbnek, hogy szerződtesse. 

James az előző idényt jól kezdte Carlo Ancelotti alatt, 26 meccsen hatszor volt eredményes, azonban a szezon második felét sérülés miatt szinte teljes egészében ki kellett hagynia, az olasz helyére érkező Benítez pedig egyáltalán nem számol vele.

Nem csúnya karrier James Rodríguezé, de talán ő is többet remélt 30 éves koráraForrás: AFP/Jan Kruger

A kolumbiai 2010-ben az argentin Banfield csapatából került Portóba, ahol 107 meccsen 32 gólt lőtt, majd a 2013-14-es szezont a Monacóban töltötte. A 2014-es brazíliai világbajnokságon parádézott, hat góllal gólkirály lett, Kolumbia pedig a vezérletével a legjobb nyolc közé jutott. 

A torna után azonnal le is igazolta a Real Madrid, ahol az első szezonja még nagyon jól sikerült (46 meccsen 17 gól), a másik három ott töltött idényében viszont összesen csak húsz alkalommal volt eredményes, és számos sérülés is hátráltatta. 2017 és 2019 között két idényt a Bayern Münchennél töltött, ahol inkább csak felvillanásai voltak, többször is megmutatta, hogy nagyszerű futballista, de nem tudott tartósan meghatározó tagja lenni a csapatnak. 

Mindezek ellenére sokan cserélnének azzal az eredménysorral, amit Európában összehozott: a Portóval háromszoros bajnok, egyszeres kupagyőztes, és Európa-liga-győztes (2011), a Reallal kétszeres spanyol bajnok, valamint két-két alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot a klubbal, míg a Bayernnel kétszeres német bajnok, és egyszeres Német Kupa-győztes.