A Real Madrid és a Bayern korábbi sztárja most Katarban keres magának csapatot

fbl Horizontal
Everton's Colombian midfielder James Rodriguez reacts after Newcastle United's English striker Callum Wilson scores his team's second goal during the English Premier League football match between Everton and Newcastle United at Goodison Park in Liverpool, north west England on January 30, 2021. (Photo by Jan Kruger / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A kolumbiai James Rodríguez hétfőn Katarba utazott, abban a reményben, hogy csapatot találhat magának, és elhagyhatja jelenlegi klubját, a Premier League-ben szereplő Evertont.

A 30 éves középpályás az idei szezonban még nem lépett pályára a Rafa Benítez által irányított liverpooli csapatban, sőt a spanyol menedzser már a nyáron jelezte neki, hogy bátran keressen magának csapatot.

James korábbi csapatával, az FC Portóval, és a 2020-as török bajnok, Istanbul Basaksehirrel is tárgyalásban állt, de egyik klubbal sem tudott megegyezni a nyári átigazolási piac zárása előtt. Az Evertonnál heti 200 ezer fontot kereső kolumbiai ezért hétfőn Katarba utazott, ahol az al-Rajjan csapata tűnik a legesélyesebbnek, hogy szerződtesse.

James az előző idényt jól kezdte Carlo Ancelotti alatt, 26 meccsen hatszor volt eredményes, azonban a szezon második felét sérülés miatt szinte teljes egészében ki kellett hagynia, az olasz helyére érkező Benítez pedig egyáltalán nem számol vele.

Nem csúnya karrier James Rodríguezé, de talán ő is többet remélt 30 éves korára Forrás: AFP/Jan Kruger

A kolumbiai 2010-ben az argentin Banfield csapatából került Portóba, ahol 107 meccsen 32 gólt lőtt, majd a 2013-14-es szezont a Monacóban töltötte. A 2014-es brazíliai világbajnokságon parádézott, hat góllal gólkirály lett, Kolumbia pedig a vezérletével a legjobb nyolc közé jutott.

A torna után azonnal le is igazolta a Real Madrid, ahol az első szezonja még nagyon jól sikerült (46 meccsen 17 gól), a másik három ott töltött idényében viszont összesen csak húsz alkalommal volt eredményes, és számos sérülés is hátráltatta. 2017 és 2019 között két idényt a Bayern Münchennél töltött, ahol inkább csak felvillanásai voltak, többször is megmutatta, hogy nagyszerű futballista, de nem tudott tartósan meghatározó tagja lenni a csapatnak.

Mindezek ellenére sokan cserélnének azzal az eredménysorral, amit Európában összehozott: a Portóval háromszoros bajnok, egyszeres kupagyőztes, és Európa-liga-győztes (2011), a Reallal kétszeres spanyol bajnok, valamint két-két alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot a klubbal, míg a Bayernnel kétszeres német bajnok, és egyszeres Német Kupa-győztes.