Társoldalunk:

A PSG edzője beszélt Lionel Messi hisztijéről

2021.09.20. 11:44

Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője hetvenöt percig hagyta a pályán a Lyon elleni, vasárnap esti francia bajnokin Lionel Messit, aki lecserélése után nem fogott kezet honfitársával. Az argentin tréner megszólalt a cserével kapcsoltban. 

Pochettino utóbb azt mondta: az edzőnek mindig annak szellemében kell döntenie, hogy adott meccsen a legjobb összetételű csapat legyen a pályán. 

"Azt hiszem, mindenki tudja, hogy sok jó játékos van a csapatunkban, amely harmincöt főből áll" - fogalmazott Pochettino. - "Meg kell választani a kezdőtizenegyet, cseréket kell végeznünk a mérkőzés során, s néha pozitívak a döntések, néha nem. Megkérdeztem tőle, hogy érzi magát, azt mondta: oké, semmi gond.

Lionel Messi nehezen viselte, hogy Mauricio Pochettino lecserélteForrás: AFP/Alain Jocard

A 34 éves Messi augusztus 10-én szerződött Párizsba az FC Barcelonától. A francia bajnokság hatodik fordulójában rendezett vasárnapi mérkőzést a PSG 2-1-re nyerte, de  a hatszoros aranylabdás nem volt a gólszerzők között, s még nincs egyetlen találata sem új együttesében, amelyben eddig három meccsen lépett pályára.  Az argentin válogatottban 79 gólnál jár, ezzel dél-amerikai válogatott csúcstartó, a Barcelonában pedig 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord.