Társoldalunk:

Meg kell műteni Szalai Ádámot

2021.09.20. 12:34

A magyar válogatott Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg 0-0-s döntetlent játszott a szintén válogatott Szalai Ádám csapata, a Mainz vendégeként a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában, szombaton. Szalait a meccs félidejében le kellett cserélni a sérülése miatt, mint azóta kiderült, sajnos elkerülhetetlen a műtét.

Szalai és Sallai egyformán a kezdőcsapatban kapott helyet, előbbit a szünetben le kellett cserélni, miután a meccs 32. percében egy párharcot követően térdsérülést szenvedett.

Szalai Ádámot meg kell műteniForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

Kedden artroszkópos műtéten esik át a magyar játékos. Szalai Ádám a bal térdében meniszkusz-sérülést (porcgyűrű) szenvedett  az SC Freiburg elleni mérkőzés 32. percében, és félidőben le kellett cserélni sérülés miatt" – számolt be a műtétről a Mainz honlapja, amely a rövid közleményben hozzátette, hogy a keddi beavatkozást követően derül majd ki, hogy pontosan mennyit kell kihagynia a 33 esztendős játékosnak. 

A magyar válogatott október 9-én Albániával, három nappal később pedig Angliával találkozik vb-selejtezőn, amelyeken Szalai Ádám játéka így kérdésessé vált.