Olyat láthatnak a Premier League-ben, mint korábban még soha

Middlesbrough v Luton Town - Sky Bet Championship Football League Season 2019/20 Soccer Saturday 15th February 2020 Middlesbrough vs Luton Town Sky Bet Championship Vertical FOOTBALL
Referee Jarred Gillett during the Sky Bet Championship match between Middlesbrough and Luton Town at the Riverside Stadium, Middlesbrough on Saturday 15th February 2020. (Photo by Mark Fletcher/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton délután a Premier League 6. fordulójában sorra kerülő Watford-Newcastle United mérkőzést Jarred Gillett fogja vezetni, aki az első tengerentúli játékvezető lesz az angol élvonal történetében.

A 34 éves ausztrál játékvezető 2019 óta már többször is szerepet kapott az angol futballban; az előző idény végén ő fújta a sípot a PL-be való feljutásért rendezett rájátszás Brentford-Bournemouth mérkőzésén, ugyancsak első nem britként.

A PL-ben eddig egyszer kapott szerepet, méghozzá az idei szezon első fordulójában, amikor ő volt a Burnley-Brighton találkozó videós különítményének vezetője, és számos kritikát kapott.

Gillett most a PL-ben öt forduló után a 11. helyen álló Watford és a 17. helyen álló Newcastle mérkőzését fogja dirigálni, így vonulva be az angol élvonal történelmébe. Előbbi csapatnak egyébiránt van már tapasztalata az ausztrállal, aki a bírói stáb tagja volt az előző másodosztályú idényben a Preston elleni 4-1-es siker alkalmával.

És még egy érdekesség: utolsó ausztráliai mérkőzését 2019-ben bemikrofonozva és kihangosítva vezette, ami átütő sikernek bizonyult.