Elképesztő mennyiségben termeli a gólokat az Ajax a holland bajnokságban - videó

fbl Horizontal
Ajax's Ivorian forward Sebastien Haller (R) celebrates scoring his team's fifth goal during the UEFA Champions League first round group C football match between Sporting CP and Ajax at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on September 15, 2021. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Ajax kedden délután 5-0-ra győzött a Fortuna Sittard otthonában, amivel hat forduló után máris beállított egy új gólrekordot a holland élvonalban.

Az amszterdami csapat hat forduló után 5 győzelemmel és egy döntetlennel, már-már nevetséges 27-1-es gólkülönbséggel vezeti a holland élvonal, az Eredivisie tabelláját.

A második legtöbb gólt a PSV szerezte, az eindhoveniek öt meccs után 14 gólnál járnak, ők szerdán lépnek pályára a Go Ahead Eagles otthonában, míg a második legjobb gólkülönbséggel a Feyenoord büszkélkedhet: öt meccs után plusz 8-cal (11-3) állnak a rotterdamiak.

Ha a bajnokságból hátralévő 28 fordulóban is ilyen ütemben termelik a gólokat, akkor még a saját legendás 1966-67-es gólrekordjukat is megdönthetik. Abban az idényben 26 győzelemmel és 4-4 döntetlennel és vereséggel, valamint 122-34-es gólkülönbséggel zárták a bajnokságot. Viszont ha továbbra sem lassítanak a gólszerzéssel, akkor a matek alapján jövő májusban 150 gól fölött állhat meg a számláló.