Ráijesztett a harmadosztályú csapat a Manchester Cityre, végül kiütés lett belőle

fbl Horizontal
Wycombe Wanderers' English striker Adebayo Akinfenwa (L) vies with Manchester City's English defender Finley Burns during the English League Cup third round football match between Manchester City and Wycombe Wanderers at the Etihad stadium in Manchester, northwest England on September 21, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City kiütéses győzelemmel jutott tovább az angol labdarúgó Ligakupa 3. fordulójában. Bár a harmadosztályú Wycombe Wonderers szerzett vezetést, Pep Guradiola csapata fordított és végül mondhatni meglehetősen simán, 6-1-re nyert hazai pályán. A Liverpool szintén magabiztosan nyert 3-0-ra a Norwich City otthonában, ezzel Jürgen Klopp tánítványai tovább jutottak a legjobb 16 közé.

Az angol bajnoknál John Stones, Aymeric Laporte, Olekszandr Zincsenko, Rodrigo Hernandez és Ilkay Gündogan is sérült, Ruben Dias és Joao Cancelo pedig pihenőt kapott. Így Pep Guardiola több fiatal játékosnak is lehetőséget adott a harmadosztályú Wycombe Wanderers elleni angol ligakupa-mérkőzésre.

A Ligakupát sorozatban négyszer megnyerő sztárcsapat remekül kezdte a meccset, az első negyedóra után 85 százalékban birtokolta a labdát.

Kisebb meglepetésre mégis a harmadosztályú Wycombe szerzett vezetést a 23. percben. Egy szöglet utáni visszatett labdát Ryan Tafazolli tett középre, Brandon Hanlan pedig az üres kapuba passzolt.

Azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek a vendégek, ugyanis mindössze hat perccel később a City egyenlített. Phil Foden adott mesteri labdát Kevin de Bruyne-nek, aki 5 méterről a hosszú sarokba tekert.

A Wycombe Wanderers csak ráijeszteni tudott az angol bajnokra az első félidőben Forrás: AFP/Paul Ellis

A gól után még magasabb fokozatra kapcsolt a City, Raheem Sterling helyzeténél még a kapufa mentett, a 43. percben aztán már megfordította az állást Guradiola csapata. Wilson-Esbrand laposan középre tett labdáját Riyad Mahrez bombázta a kapuba, majd az első félidő hosszabbításában még Phil Foden is gólt szerzett, így nem maradt sok nyitott kérdés a második felvonásra.

A fordulás után is sorra alakította ki a helyzeteket a City, majd a 71. percben Foden megszerezte saját maga második, míg csapata negyedik gólját.

A hazai együttes ezt követően sem vett vissza, Sterling találatát a hajrában ugyan les miatt nem adta meg a játékvezető, de az Eb-ezüstérmes támadó pár perccel később nagyon önzetlen volt és kiosztott egy gólpasszt a remek ütemben érkező Mahreznek. A végén még az első felnőtt mérkőzésén pályára lépő Cole Palmer is feliratkozott a góllövők listájára, és beállította a 6–1-s végeredményt.

Szintén kedden volt érdekelt a Ligakupában a Liverpool, amely a Premier League-be visszajutott Norwich City otthonába látogatott. A hazaiak pocsékul kezdték az idényt, ugyanis az első öt mérkőzés után pont nélkül állnak a tabella végén, és mindössze két gólt sikerült szerezniük, ellenben 14-et kaptak. Nem várt tehát könnyű feladat Daniel Farke csapatára a Liverpool ellen. Jürgen Klopp rendszeresen felforgatott csapattal áll fel a ligakupa találkozókra, most sem tett másképp és számos fiatal tehetségnek adott lehetőséget. A mindössze 16 éves Kaide Gordon és a 18 esztendős Conor Bradley is bemutkozhatott a felnőttek között.

A Liverpool fantasztikusan kezdte a mérkőzést, ugyanis már a 4. percben megszerezte a vezetést. Egy baloldali szöglet után Minaminóhoz került a labda, a japán támadó közelről, fordulásból lőtt a kapus lábai között a hálóba.

Takumi Minamino góljával szerzett vezetést a Liverpool a Norwich ellen Forrás: AFP/Adrian Dennis

A folytatásban is a Liverpool irányította a mérkőzést, de az első félidő hajrájában az egyre bátrabban játszó Norwich kis híján egyenlíteni tudott. Az újonc Conor Bradley hozott össze egy tizenegyest a hazaiaknak, de Christos Tzolis kapu közepébe tartó lövését Kelleher lábbal védeni tudta, így a szünetre egygólos vendég vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A Liverpool ugyan kilencszer próbálkozott lövéssel az első játékrészben, de mindössze egy kísérlet talált kaput, igaz abból gól lett.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőt is nagy intenzitással kezdte a Liverpool, és Divock Origi révén rögtön a fordulás után tovább növelte előnyét.

A belga csatár nem sokkal később újabb gólt szerezhetett volna, de ígéretes helyzetből kapu mellé lőtt.

A hajrában aztán jött az újabb Liverpool-gól, egy labdaszerzés után Oxlade-Chamberlain passzolt Minaminóhoz, aki remek mozdulattal pöckölte el a labdát a kapus mellett.

A hátralévő időben több találat már nem esett a mérkőzésen, így a Liverpool magabiztosan nyert és jutott tovább a legjobb 16 közé az angol Ligakupában.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Manchester City–Wycombe Wanderers FC (III.) 6-1 (3–1)
Norwich City–Liverpool 0-3 (0–1)