Vágólapra másolva!
Továbbra is szenved a szezonban a Barcelona labdarúgócsapata, így egyre nagyobb az esély arra, hogy a vezetőség idő előtt kirúgja a vezetőedzőt, Ronald Koemant.

A Bayern München elleni, sima 3-0-s BL-vereség sok aggodalomra adott okot a katalán sztárcsapatnál, ráadásul Mempihs Depayék legutóbb a La Ligában is majdnem kikaptak, a hétfő esti bajnokin csak az utolsó pillanatban tudtak pontot menteni a Granada ellen a Camp Nou-ban.

A gyengébb eredmények tükrében nem meglepő, hogy terítékre került a vezetőedző menesztése. Több forrás, köztük a Dagbladet is arról számolt be, hogy

Ronald Koemant szinte biztosan kirúgják, és akkor fogják ezt bejelenteni, amikor megtalálták a holland tréner utódját.

Ronald Koeman alatt inog a kispad Barcelonában Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az edző a csapat mutatott játéka miatt is a kritikák kereszttüzébe került, ugyanis a Barcelona stílusa manapság fényévekre van attól, amely Johan Cruyff vagy éppen Pep Guardiola irányítása idején jellemezte a katalánokat.

Az együttest nyilvánvalóan hatalmas veszteség érte a nyáron, hiszen a klublegenda, Lionel Messi távozott, de már az előző idényben sem szerepelt túl jól a csapat,

mert a BL-ből hamar kiesett, a La Ligában pedig csak harmadik lett, igaz, a Spanyol Kupát legalább megnyerte.

Koeman körül tehát izzik a levegő, a hírek szerint a döntést akár a napokban vagy legfeljebb két héten belül bejelentik, attól függ, mikor találnak új edzőt a kispadra.