Társoldalunk:

Koeman bosszúsan magyarázkodott a Barcelona újabb égése után

2021.09.21. 09:42

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője bosszúsan magyarázkodott csapata hétfői bajnoki mérkőzését követően, amelyen hazai környezetben úgy játszottak 1-1-es döntetlent a nyeretlen Granadával, hogy a 90. percben tudtak egyenlíteni.

A holland szakember arra panaszkodott, hogy a vendégek - akik a 85. másodpercben szerezték meg a vezetést - előnyük birtokában azonnal elkezdték húzni az időt, és a játékvezető erre nem reagált kellő határozottsággal. 

"Csak négy percet hosszabbított, ezen a felfogáson mindenképpen változtatni kell. Segíteni kell a futballozni szándékozó csapatot.  És hiába mutat fel a kapusnak időhúzás miatt sárga lapot a hajrában, amikor az egész meccsen azt csinálta" - mondta Koeman. "Miután megszerezték a vezetést, az egész csapattal visszaálltak védekezni, és középen nem maradt hely a rövidpasszos játékra. A széleken volt lehetőségünk áttörni, és beadásokkal próbálkozni, ezért volt szükségünk elöl magas, jól fejelő játékosokra. Így tudtunk legalább döntetlent elérni, még akkor is, ha közben két ponttól elestünk" - nyilatkozta.

Ronald Koeman szerint a Barcelona már nem ugyanaz, mint nyolc éveForrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A hazaiak a szünetben cserélték be a nyáron érkezett Luuk de Jongot, akihez a támadósorban csatlakozott a 75. percben az eredeti posztját tekintve belső védő Gerard Piqué. Koeman arról is beszélt, hogy a jelenlegi játékosállományt nem lehet összehasonlítani a sikert sikerre halmozó korábbival. 

"A Barcelona mai játékoskerete már nem ugyanaz, mint a nyolc évvel ezelőtti" - fejtette ki. 

Múlt héten, a Bayern Münchentől elszenvedett 3-0-s hazai Bajnokok Ligája-vereséget követően sajtóhírek szerint Koeman ultimátumot kapott a katalán klub vezetőitől, hogy a következő három mérkőzést meg kell nyernie. Ennek a feltételnek már hétfőn nem tudott megfelelni, ugyanakkor a Mundo Deportivo sportnapilap szerint a csütörtöki, Celta Vigo elleni idegenbeli mérkőzésen még biztosan ő ül a kispadon. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a vezetők a háttérben nem keresik az utódját. 

A hetedik helyen álló Barcelona hétfői találkozóját 40 ezer néző tekinthette volna meg, de kritika a hazaiak számára, hogy ennek ellenére csak 27 ezren voltak a lelátón.

Robert Moreno, a Granada edzője eközben azt mondta: a Camp Nouban az egy pont megszerzése számukra a győzelemmel ér fel, még akkor is, ha a 90. percben kapták az egyenlítést érő gólt.