Rangadót nyert az Inter, fontos három pontot szerzett az Atalanta - videó

ACF Fiorentina v FC Internazionale - Serie A Soccer Serie A Inter Milan Fiorentina calcio Italia FC Internazionale ACF Fiorentina Internazionale Serie A match Stadio Artemio Franchi Ivan Perisic third goal Giuseppe Maffia Florence 21 September Horizontal
Ivan Perisic of FC Internazionale celebrates after scoring third goal during the Serie A match between ACF Fiorentina and FC Internazionale at Stadio Artemio Franchi, Florence, Italy on 21 September 2021. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Internazionale 3-1-re nyert a Fiorentina otthonában, míg az Atalanta hazai pályán verte 2-1-re a Sassuolót az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) ötödik fordulójának kedd esti mérkőzésein.

Az Inter a Napoli és a Milan mellett a harmadik veretlen csapatként utazott Firenzébe, ahol a Roma elleni nyitófordulóban elszenvedett vereség után remeklő, sorozatban három bajnokit megnyerő Fiorentina várt rá. A meccset a hazai csapat kezdte élesebben, Samir Handanovicnak többször is bravúrt kellett bemutatnia, hogy meccsben maradjon az Inter. A Fiorentina azonban Sottil révén így is megszerezte a vezetést a 23. percben és előnnyel vonulhatott szünetre.

Fordulás után rákapcsolt az Inter, Darmian és Dzeko révén három percen belül egyenlítettek a második félidő elején, majd kihasználva, hogy a dührohamot kapó Nicolas González néhány másodpercen belül két sárga lapot dumált ki magának, Ivan Perisic révén magabiztossá tették a győzelmüket.

A vártnál kicsit gyengébben rajtoló, négy meccsen csupán hét pontot gyűjtő Atalanta a szívós Sassulót fogadta, és Robin Gosens, illetve Davide Zappacosta révén kétgólos előnybe került, a vendégek pedig az Eb-győztes Domenico Berardi révén csak szépíteni tudtak.

A Bologna hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Genoával. A meccs hajrája sikerült igazán fordulatosra: a 85. percben Marko Arnautovic büntetőjével másodszor is megszerezték a vezetést, amit a 89. percben Domenico Criscito ugyancsak tizenegyesből egalizált. A büntetőt jogosságát hevesen vitató Bologna-edzőt, Szinisa Mihajlovicsot kiállította a kispadról a játékvezető.

Eredmények, Serie A, 5. forduló:
Sampdoria-Genoa 2-2 (0-0)
gól: Hickey 49., Aranutovic 85. (11-esből), ill. Destro 55., Criscito 89. (11-esből)
piros lap: Sz. Mihajlovics (Bologna, a kispadról)
Fiorentina-Internazionale 1-3 (1-0)
gól: Sottil 23., ill. Darmian 52., Dzeko 55., Perisic 87.
piros lap: N. Gonzalez 78.
Atalanta-Sassuolo 2-1 (2-1)
gól: Gosens 3., Zappacosta 37., ill. Berardi 44.