Vágólapra másolva!
Az Orosz Labdarúgó Szövetség ügyvezető igazgatója éles kritikával illette a játékvezetői bizottság éléről alig egy hete távozott Kassai Viktort. Az orosz vezető szerint a 2011-ben az év bírójának megválasztott Kassai nem végzett jó munkát Oroszországban, ugyanis nem javult a játékvezetés minősége a szerepvállalásával.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFSZ) múlt héten jelentette be hivatalosan, hogy távozott posztjáról Kassai Viktor, aki a játékvezetői bizottság szakmai főnöke volt. A személyi változást az RFSZ szervezeti átalakítással indokolta. Asot Hacsaturjanc, a bizottság elnöke ugyan dicsérte Kassait, azonban akadt olyan is, aki szerint nem végzett jó munkát Oroszországban a 46 éves magyar exbíró.

Sajnos a hazai szakemberek között nincs olyan bíró, akit lehetőségünk lett volna kinevezni az ő helyére. Hogy mi miért neveztük ki korábban Kassait? Ez az UEFA Játékvezetői Bizottságának ajánlása alapján történt. Láttak benne valamit – mondta az Orosz Labdarúgó Szövetség ügyvezető igazgatója, Szergej Cheban.

Kassai távozott az RFSZ játékvezetői bizottságából Forrás: AFP/FP or licensors/Gabriel Bouys

Kassai Viktor - aki az olasz Roberto Rosetti után a második külföldi szakember volt az RFSZ játékvezetői bizottságában - 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, novemberben 322. NB I-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.