Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain Achraf Hakimi 94. percben szerzett góljával 2-1-re legyőzte idegenben a Metz csapatát a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) hetedik fordulójának szerda esti mérkőzésén. A párizsiak mindkét gólját a marokkói szélső lőtte, ezzel pedig Mauricio Pochettino csapata hét forduló után továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

A hat forduló után hibátlan és listavezető fővárosi csapat sérülés miatt nem számíthatott a hatszoros aranylabdás klasszisra, Lionel Messire. Ettől függetlenül Mauricio Pochettino, a PSG vezetőedzője bombaerős kezdőcsapatot küldött pályára.

A PSG az erőviszonyoknak és a várakozásoknak megfelelően remekül kezdte a találkozót és már az 5. percben megszerezte a vezetést Achraf Hakimi révén.

Mauro Icardi került ziccerbe, a lövését azonban az egyik hazai védő a gólvonalról menteni tudta, pechjére azonban Hakimi elé került a labda, amit kapásból a kapuba lőtt. A marokkói válogatott szélső már két gólnál jár a PSG-ben a nyári érkezése óta.

Hakimi gólját ünneplik a PSG játékosai Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A folytatásban hiába játszott mezőnyfölényben a PSG, a Metz egy szöglet után kiegyenlített az első félidő hajrájában. Ráadásul a hazai együttes még a vezetést is megszerezhette volna a szünet előtt, de Gueye bombalövésénél hatalmasat védett Navas, így döntetlennel zárták az első játékrészt a felek.

A második félidőben rákapcsolt a Paris Saint-Germain és sorra alakította ki a helyzeteket, de rendre pontatlanok voltak a befejezések. Az 58. percben a hazaiak reklamáltak tizenegyest, mondván, hogy Hakimi kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

A hátralévő időben a PSG nagy erőket mozgosított a győzelem megszerzése érdekében, és

akárcsak a Lyon elleni rangadón, most is a hosszabbításban érkezett a győztes gól.

Az utolsó percek drámai végjátékot hoztak, ugyanis a hosszabbítás 92. percében emberhátrányba került a Metz, miután Dylan Bronnt állította ki a bíró második sárga lappal. Ezt követően a hazaiak edzője, Frédéric Antonetti is a kiállítás sorsára jutott.

Hakimi volt a mérkőzés hőse Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A tíz emberrel játszó Metz aztán az utolsó perceket nem tudta kihúzni kapott gól nélkül, ugyanis ismét érkezett Hakimi, aki a 94. percben győztes gólt szerzett.

A fővárosiak így hét forduló után továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a bajnokságot.

Eredmény, Ligue 1. 6. forduló:
Metz-Paris Saint-Germain 1-2 (1-1)
gól: Hakimi 5. 90+4., ill. K. Kouyate 39.