Társoldalunk:

Legendának nevezte Pep Guardiola a harmadosztályú ellenfél játékosát

2021.09.22. 07:28

A Manchester City kedd este a harmadosztályban szereplő Wycombe ellen lépett pályára az angol Ligakupában. A kiscsapat a vezetést még meg tudta szerezni, de végül 6-1-re kikapott.

Guardiola sok fiatal játékosnak adott szerepet, akadémisták sora kapott szerepet, nekik külön köszönetet mondott a meccs után az edző. A 19 éves Cole Palmer első gólját szerezte a csapatban, de a védelemből kitűnt Josh Wilson-Esbrand is.

Guardiola a meccs után elmondta, sok tehetség érkezik az utánpótlásból, közülük többen is alapemberek lehetnek majd idővel a csapatban, mert a tehetségük megvan hozzá. „Megnyugtatóan hat egy menedzserre, ha látja, hogy adott esetben lehet rájuk számítani. Az angol foci legendája ellen léptek pályára, nem könnyű, de jól teljesítettek" – mondta Guardiola, aki az ellenfélnél szereplő óriáscsatárra, Akinfenwára célzott.

Adebayo Akinfenwa küzd a labdáértForrás: AFP/Paul Ellis

A behemót játékos egyébként nagy Liverpool-szurkoló, 2020-ban, amikor csapatával feljutott a másodosztályba, Jürgen Klopp külön gratulált a közönségkedvenc focistának.