Jön az NBI legnagyobb rangadója: a veretlen Fehérvárhoz megy a tovább erősödő Fradi

NEGO Loic, MOL Fehérvár, Vidi, Fradi, FTC, Ferencváros, labdarúgás Botka Endre
Budapest, 2021. február 7. A székesfehérvári Loic Nego (b) és a ferencvárosi Botka Endre a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. február 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Szerda este a címvédő Ferencváros az előző idényben bronzérmes MOL Fehérvár FC otthonába látogat a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

A fehérváriak egyedüliként a mezőnyben veretlenek, ugyanakkor eddigi öt találkozójukból háromszor is döntetlent játszottak, így jelenleg csak az ötödik helyen állnak a tabellán.

A Ferencváros a nyitó fordulóban a Kisvárdától elszenvedett vereségét követően mindhárom összecsapását megnyerte, és a harmadik helyről várja az összecsapást. A zöld-fehérek sorozatban harmadik évben hármas terhelésben vannak, ugyanis a bajnokság és a kupa mellett a nemzetközi porondon is érdekeltek, a tavalyi BL és az azt megelőző El-szereplést követően idén ismét a másodikszámú európai kupasorozat csoportkörében vannak.

A Leverkusen elleni nyitóvereség és a Hatvan elleni 9-0-s kupasikert követően Peter Stöger szerint nem lehet gond a felkészüléssel.

Peter Stöger, a Ferencváros edzője a Leverkusen ellen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

„A frissességgel nem lehet gondunk, hiszen az utóbbi napokban azok a játékosok, akik az elmúlt mérkőzéseken nagyobb terhelést kaptak, azokat igyekeztünk pihentetni. Nagy mérkőzés vár ránk, de úgy érzem, a játékosaim a megfelelő formában várják a szerda esti összecsapást. Idegenben sosem könnyű a fehérváriak ellen játszani, főleg mivel az egyik fő bajnoki riválisunkról beszélünk, jó játékosaik vannak. Természetesen a csapatom a maximumot fogja nyújtani a pályán, jó mérkőzést várok" – nyilatkozta Peter Stöger a FradiMédiának.

A Ferencváros a múlt héten két nagy igazolást is bejelentett, hét év után visszatért a csapathoz a korábbi közönségkedvenc, a 45-szörös bosnyák válogatott középpályás Muhamed Besic, akit a szurkolók a klubtörténet legjobb légiósának választottak. Érkezett mellette a 32 éves világbajnoki bronzérmes német Marko Marin is.

Besic hét év után visszatért a Ferencvároshoz Forrás: Fradi.hu

A Fehérvár az Ararat elleni kínos nemzetközi kudarc óta egyre jobb formába lendül, öt forduló után is veretlen, de a három döntetlen miatt most csak az ötödik Szabics Imre csapata. A korábban a Ferencvárosban is megfordult szakember szerint a sok hiányzó ellenére is van esélyük jó eredményt elérni.

Szabics Imre bízik a játékosaiban Forrás: MTI/Vasvári Tamás

„Kicsit úgy éreztem az elmúlt napokban, hogy mindenki azzal foglalkozik, hogy mennyi hiányzónk van, kik azok a játékosok, akik nem tudnak pályára lépni a Ferencváros ellen. Tény, sok hiányzónk van, de én ezt most átfordítanám, és szeretnék azokról beszélni, akik a rendelkezésünkre állnak. Ők ugyanis legjobb tudásuk szerint készültek fel a rangadóra, mi pedig a szakmai stáb többi tagjával együtt maximálisan hiszünk bennük.

A jó eredmény elérésében természetesen nagy szerepe lehet szurkolóinknak is. Köszönjük, hogy a szezon során eddig is végig mögöttünk voltak, biztosan remek hangulat lesz majd szerda este is a stadionban, igyekszünk ezt az atmoszférához méltó teljesítménnyel meghálálni" – mondta a klub honlapjának Szabics Imre.

A két csapat előző idénybeli három meccsén egy döntetlen mellett a zöld-fehérek kétszer diadalmaskodtak. A Fehérvár az élvonalban legutóbb a 2019-20-as idény 32. fordulójában győzte le fővárosi riválisát, amely akkor már tét nélkül, bajnokként várhatta azt a találkozót.

A 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.