Társoldalunk:

Katar kitilthatja a világbajnokságról a be nem oltott focistákat

2021.09.22. 10:43

A 2022-es katari labdarúgó világbajnokság szervezői kitiltanák a tornáról azokat a focistákat, akik nincsenek teljes körűen beoltva. Hasonló szabályokat hoznának az országba érkező szurkolókra is.

A közel-keleti ország, amely 2022. november 21. és december 18. között ad otthont a következő foci-vb-nek szigorú szabályokkal igyekszik elejét venni a koronavírus esetleges újabb terjedésének a torna nyomán. A The Athletic információi szerint a stadionokba csak azok léphetnének be, akik be vannak oltva, közülük is csak azok, akik legalább két héttel korábban felvették a második dózist.

Ennél is szigorúbb terv, hogy a játékosok közül is csak a teljesen beoltottak léphetnének pályára. Ugyanakkor annyi kiskaput már most hagynak, hogy három naponta produkált negatív teszttel ez kiváltható.

A lap idézi az angol élvonalban, a Premier League-ben szereplő Newcastle United vezetőedzőjét, Steve Bruce-t, aki szerint a világ legnézettebb bajnokságában "számos játékos nincs beoltva", és a klub egyik kapusa, Karl Darlow éppen a napokban töltött három napot kórházban fertőzésgyanúval.