Amerikai kézbe került a legrégebbi olasz futballklub

2021.09.23. 19:46

A miami központú 777Partners befektetőcég 99,9 százalékos részesedést vásárolt a legrégebbi olasz futballklubban, az élvonalban szereplő Genoában.

A genovai egyesület csütörtökön számolt be hivatalosan a megegyezésről, hozzátéve, hogy az 1893 szeptemberében alapított klub olasz tulajdonosa, az üzletember Enrico Preziosi tagja marad az igazgatótanácsnak.

A tulajdonosváltás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor szerdán az olasz sajtó arról írt, hogy az amerikaiak 150 millió euróért vásárolták be magukat a klubba.

Jelenleg öt mérkőzés alatt begyűjtött négy pontjával a Genoa a 14. helyen áll a pontvadászatbanForrás: NurPhoto via AFP/Michele Nucci/LiveMedia/NurPhoto/Michele Nucci

Preziosi 2003-ban vette át az akkor másodosztályú csapatot, amely négy év elteltével feljutott a Serie A-ba, és azóta is az élvonal tagja. Jelenleg öt mérkőzés alatt begyűjtött négy pontjával a 14. helyen áll a pontvadászatban.A Genoa új tulajdonosainak Spanyolországban is van érdekeltségük futballklubban, ugyanis kisebb részvényesei a La Ligában szereplő Sevillának.