Vágólapra másolva!
A 37-szeres magyar válogatott támadó, Németh Krisztián a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Debrecen együtteséhez igazolt – számolt be a hajdúsági klub honlapja.

Nem akármilyen igazolást jeneltett be csütörtökön a DVSC: a klub 2022. június 30-ig szerződtette a 37-szeres válogatott Németh Krisztiánt. A korábban az MTK-ban, a görög AEK Athénban, a holland Waalwijkban és Rodában, az amerikai Sporting Kansasben is bizonyított támadó legutóbb a tengerentúli Columbus Crew játékosa volt, az utóbbi hónapokban, egészen pontosan 2021 januárja óta nem volt csapata.

Tőzsér Dániel sportigazgató elmondta, hogy a megállapodás mindkét fél számára rendkívül előnyös.

Németh Krisztián a DVSC-hez igazolt Forrás: dvsc.hu

„Németh Krisztián személyében egy olyan játékosról van szó, akinek eddigi karrierje megkérdőjelezhetetlenül sikeres volt, s biztos vagyok abban, hogy segíteni tudja a DVSC-t, amely lehetőséget biztosít számára, hogy újra felépítse magát. Ez a kontraktus kétséget kizáróan amolyan win-win szituáció, amellyel mindkét fél jól járhat. Megfelelő ajánlat esetén nem állunk majd annak az útjába, hogy Krisztián további álmai valóra váljanak, de addig is természetesen csak a Loki sikere lebeg a szeme előtt" – mondta Tőzsér Dániel.

Németh Krisztián tagja volt a 2016-os Eb-nyolcaddöntős magyar válogatottnak; görög és amerikai bajnoknak, valamint magyar bajnoki ezüstérmesnek vallhatja magát; az MLS-ben 2015-ben ő lőtte a szezon gólját.