60 évesen lépett pályára a dél-amerikai focicsapat tulajdonosa - videó

alelnök foci
Vágólapra másolva!
A dél-amerikai Suriname államfőhelyettese, Ronnie Brunswijk úgy tűnik, szereti minél több szerepkörben kipróbálni magát. A 60 éves politikus nem elégedett meg azzal, hogy futballklubot vásárolt, még pályára is lépett, ám segíteni ő sem tudott, csapata 6-0-ra kikapott.

Brunswijk 2020 óta a dél-amerikai állam alelnöke, és pozícióját kihasználva megvásárolta az Inter Moengotapoe futballklubot, amelynek az egyik fia is a játékosa. A givemesport.com megírta, hogy a sokoldalú politikus profilja nem mindennapi, ugyanis a hírek szerint élete során volt már elit ejtőernyős, futballista, körözött bankrabló, gerillavezér, mindemellett 50 gyermeknek az édesapja.

Most már focicsapat tulajdonosa is, de ő nem elégedett meg ezzel, úgy gondolta, azt is megteheti, hogy saját magát csapatkapitányként küldi pályára.

A 60 éves "játékos" a CONCACAF-ligában (az Európa-liga észak- és közép-amerikai megfelelője) játszott a hondurasi Olimpia együttese ellen 54 percet.

Brunswijk a meccsen 17 passzkísérletből 14-et sikeresen kivitelezett, azonban ez sem volt elég, csapata 6-0-s vereséget szenvedett.

A történet itt még nem ért véget, ugyanis a tulajdonos a hírek szerint a csapat stadionját is magáról nevezte el, valamint többen látták, hogy a meccs után 100 dolláros bankjegyeket osztogat az ellenfél öltözőjében.

Ezek után talán nem meglepő, hogy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják és nem hagyhatja el az országot.