Téli szünetet tartanak az angol bajnokságban a katari-vb miatt

2021.09.23. 22:20

Jövőre november 13. és december 26. között szünetet tartanak majd az angol labdarúgó-bajnokságban a télen sorra kerülő katari világbajnokság miatt.

A Sky Sports csütörtöki beszámolója szerint a Premier League-ben szereplő klubok vezetőinek Londonban rendezett találkozóján arról is döntés született, hogy a szezont 2022-ben a megszokottnál egy héttel korábban - valószínűleg augusztus 6-án - kezdik, és az eddigieknél később, de még májusban fejezik be. Ennek megfelelően az FA Kupa döntőjét júniusra csúsztatják.

A világbajnokságra kijutó válogatottak futballistái a téli szünetnek köszönhetően egy hétig készülhetnek fel a vb-re nemzeti együttesüknél, viszont ha csapatukkal döntőt játszanak Katarban, akkor mindössze nyolc napot tudnak majd pihenni, mielőtt folytatódna a Premier League.

November 13. és december 26. között szünetet tartanak majd az angol labdarúgó-bajnokságbanForrás: NurPhoto via AFP/Lorenzo Di Cola/NurPhoto/Lorenzo Di Cola

Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) javaslata szerint a másodosztály küzdelmei is szünetelni fognak november 13-tól, de elképzelhető, hogy már a vb csoportköre után folytatódhatnak, míg a harmadik és negyedik vonalbeli meccseket a vb ideje alatt is megrendezik majd. Az alacsonyabb osztályokban viszont a 2022/23-as idény várhatóan már július utolsó hétvégéjén elkezdődik.

A katari világbajnokságra jövőre november 21. és december 18. között kerül sor.