A Paks kiütötte a Zalaegerszeget

2021.09.24. 21:58

A Paks fölényes, 5-2-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Az elsőtől öt ponttal lemaradva harmadik Paks az előző szezonhoz hasonlóan a mostaniban is a mezőny leggólgazdagabb meccseit játssza.. Bognár György minden rivális ellen támadófutballt játszat együttesével, mely pénteken a 10. helyen álló Zalaegerszeg vendégeként lép pályára.

Gólgazdag mérkőzésre lehetett számítani, hiszen a felek még egyszer sem játszottak korábban gól nélküli meccset, ráadásul olyan is csak egyszer fordult elő, hogy egy találat esett az összecsapásukon.
A Paks még soha nem tudott nyerni Zalaegerszegen a bajnokságban, az eddigi kilenc zalaegerszegi fellépéséből négyszer ikszelt, ötször alulmaradt. Viszont ebben az idényben a ZTE még nyeretlen hazai pályán.

Waltner Róbert az Újpest elleni 2-2-es döntetlenhez képest három helyen változtatott, Bognár György egy helyen sem változtatott, így ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint a legutóbbi bajnoki mérkőzésen.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Zalaegerszeg, és az első helyzetére csupán két percet kellett várni, akkor Skribek távoli lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A következő percek is a hazai csapatról szóltak, és könnyedén megszerezhette volna a vezetést, gólt azonban a vendégek lőttek az első valamirevaló helyzetükből.  A 14. percben Balogh passzolt remekül Ádám Martin elé, aki kissé jobbról, mintegy 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba. A paksi támadó az 5. gólját szerezte az idényben.

A bekapott gól nem fogta meg a zalaegerszegieket, és a folytatásban is fölényben játszottak. Azonban hiába támadt többet a hazai gárda, a Paks remekül használta ki a helyzeteit és az első félidő hajrájában tovább növelte az előnyét. Egy jobb oldali beadást Szélpál fejelt középre, a Papp elől menteni igyekvő Nikola Szerafimov viszont roppant szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába lőtte a labdát.  A szünet előtt még mindkét csapatnak akadt helyzete, de az eredmény nem változott.

Waltner a szünetben kettőscserével igyekezett frissíteni csapatán, és rögtön a második félidő elején visszajött a meccsbe a hazai együttes. Az 51. percben gyönyörű ollózó mozdulattal talált a kapuba Spoljaric.

A Paksi FC magabiztos győzelmet aratott ZalaegerszegenForrás: paksifc.hu

Azonban sokáig nem örülhettek a hazaiak, ugyanis a Paks mindössze három perccel később góllal válaszolt. Papp passzolt estében Kinyik Ákoshoz, aki öt méterről állítgatás nélkül lőtt a bal alsóba. Kinyik legutóbb 2020 februárjában, még Debrecen színeiben szerzett gólt az NB I-ben. 

A Paks harmadik gólja érezhetően megfogta a ZTE-t, amely az 59. percben aztán megkapta a negyediket is. 

A ZTE cseréi érezhetően lendületet hoztak a játékba, és akár a szépítés is összejöhetett volna, de rendre rossz megoldásokat választottak a hazaiak a befejezéseknél. A 67. percben Meshack már a kapust is kicselezte, lövés helyett a labda Borukov elé pattant, aki közelről az egyik védőbe lőtt. A túloldalon pedig egy villámgyors kontratámadás után Szabó jobb alsóba tartó lövését kellett bravúrral védenie Demjénnek.

A hajrában teljesen szétesett a ZTE, és a csereként beállt Szabó Bálint meglőtte az ötödik gólját a vendégeknek. A fehérvári nevelésű játékos az első gólját szerezte az Nb I-ben.

A zalaiaknak büntetőből ugyan még összejött a szépítés, de összességében a Paks magabiztos győzelmet aratott és megszerezte első zalaegerszegi győzelmét, valamint ezzel a sikerrel feljött a tabellán a második helyre.

A Tolna megyeiek sorozatban harmadik bajnoki összecsapásukon diadalmaskodtak, míg a zalaiak egymás után a harmadik meccsükön nem tudtak nyerni.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
péntek:
Zalaegerszeg-Paksi FC 2-5 (0-2)