A csőd szélére került Wayne Rooney csapata

2021.09.24. 07:38

A csőd szélére került az angol másodosztályú bajnokságban szereplő Derby County futballklubja. A korábbi Manchester United-sztár, Wayne Rooney által irányított csapat a súlyos pontlevonás miatt a tabella utolsó helyére csúszott vissza.

Az angol futball-liga a klub csődközeli gazdasági helyzete, és a tulajdonviszonyok körüli bizonytalanságok miatt csütörtökön 12 pontot levont a Derby Countytól, amelyik így nyolc fordulót követően -2 ponttal áll a tabella utolsó helyén, hat pontra az előtt lévő - kétszeres Bajnokcsapatok Európa-kupája-győztes - Nottingham Foresttől, és 9 pontra a már bentmaradó helyen álló Peterborough-tól.

A klubhoz a Quantuma nevű cég formájában csődgondnokot rendeltek ki, az ő feladatuk lesz, hogy valahogy életben tartsák az 1884-ben alapított, 1972-ben és 1975-ben az élvonalban bajnoki címet nyerű klubot. A legfontosabb feladatuk az lenne, hogy egy új tulajt találjanak a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt anyagilag teljesen ellehetetlenült klubnak. 

A csapat - amelyik számviteli hiányosságok miatt várhatóan további 9 pont levonásnak néz elébe - vezetőedzője a Manchester United és az angol válogatott korábbi legendás játékos és gólrekordere, Wayne Rooney, aki elmondta, hogy a tulajdonos hónapok óta nem áll vele szóba, és a csődgondnokok kinevezését is a tévéből tudta meg.