Társoldalunk:

Ronald Koeman: Ha nem nyerünk, akkor kell keresni egy másik edzőt

2021.09.24. 10:40

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője nem kritizálta csapatát, amely csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott Cádizban a spanyol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában, csupán sérültjeit hiányolta és játékosai rossz helyzetkihasználását említette. A saját helyzetével kapcsolatban elmondta, elsősorban nem az foglalkoztatja.

A Barca egymást követő második mérkőzésén játszott döntetlent - hétfőn hazai környezetben úgy végzett 1-1-re a Granadával, hogy a 90. percben egyenlített -, amely miatt egyértelműen csalódott a holland szakember, aki ugyanakkor hangsúlyozta: a legfontosabb tényező mégis az, hogy milyen játékot nyújtanak.

"Nem minden az eredményesség. Ki kell elemeznünk, milyen a csapat hozzáállása, a játékosok elhivatottsága, és ebben a tekintetben erre a mérkőzésre sem panaszkodhatok. Természetesen boldog sem lehetek, mert kialakítottunk négy-öt tiszta helyzetet, és mégsem szereztünk gólt" - mondta, majd hozzátette, hogy Frenkie de Jong kiállítása - a 65. percben második sárga lapját követően hagyta el a pályát a holland középpályás - még nehezebbé tette a dolgukat.

"Ami most foglalkoztat, az a játékosok hozzáállása, nem pedig a saját helyzetem. Amennyiben ugyanis nyerünk, akkor úgy tűnik, hogy folytathatjuk a közös munkát, ha pedig nem, akkor kell keresni egy másik edzőt" - utalt Koeman saját jövőjére. A tréner szerint több kulcsember hiánya jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a közelmúltban gyengébben teljesítenek, ezúttal többek között Jordi Alba, Sergio Agüero és Pedri sem állt rendelkezésére.

Ronald Koeman napjai meg vannak számlálva a BarcelonánálForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Többször említettem már, hogy minden meccsen győzni szeretnénk, de reálisnak kell maradni, és megnézni a keretünket, illetve a hiányzóinkat... Mostanra hét kezdőnk maradt..." - mondta Koeman.

A Bayern Münchentől elszenvedett múlt heti, 3-0-s hazai Bajnokok Ligája-vereséget követően sajtóhírek szerint Koeman ultimátumot kapott a katalán klub vezetőitől, hogy a következő három mérkőzést meg kell nyernie. Ezt követően játszott a gárda két döntetlent a bajnokságban. A barcelonai kiadású sportnapilap, a Mundo Deportivo ezzel kapcsolatban belső informátorokra hivatkozva azt közölte, hogy a klubnál egyelőre csak a következő bajnoki összecsapásig látnak - a tabellán 7. katalánok a 16. Levantét fogadják vasárnap a pontvadászatban -, azt követően viszont senki nem mer biztosat mondani edzőkérdésben.

A spanyol sajtóban két potenciális utódjelöltről írnak mostanában napi rendszerességgel, a klublegenda Xavi Hernándezről és Robert Martínezről. Xavi nyáron 2023-ig hosszabbított ugyan Katarban az al-Szaddnál, de hiába van szerződésében kilépési záradék is, a két klub vezetői között meglévő remek kapcsolat miatt aligha lenne akadálya a szakember váltásának. A lap hozzátette, már Joan Laportának, a Barcelona klubelnökének sincsenek fenntartásai Xavival szemben, aki így azonnal markáns eséllyel lépett a lehetséges utódjelöltek közé. A belga válogatott szövetségi kapitánya, Robert Martínez aligha hagyja el csapatát az októberi két fellépés előtt, amikor a Nemzetek Ligája négyes döntőjében szerepelnek: 7-én, illetve 10-én. A belga szövetség pedig mindenképpen szeretné őt megtartani a 2022-es, katari világbajnokságig.