Társoldalunk:

Hetekig nem számíthat Szoboszlaiák edzője a Lipcse spanyol klasszisára

2021.09.24. 14:42

Sérülés miatt több hétig nélkülöznie kell a spanyol válogatott Dani Olmót a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzignek.

Az előző idényben Bundesliga-második klub pénteken jelentette be, hogy combizomszakadás miatt nem számíthat a támadó középpályás játékára. Jesse Marsch vezetőedző azt mondta, legkorábban két-három hét múlva vizsgálhatják meg annak a lehetőségét, hogy Olmo játékra alkalmas-e.

A magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató lipcsei együttes nem kezdte jól az idényt, öt mérkőzésen csupán négy pontot szerzett, a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában pedig 6-3-ra kikapott az angol bajnoki címvédő Manchester City vendégeként.

Dani Olmo megsérültForrás: AFP/Odd Andersen

Gulácsiék legközelebb szombaton lépnek pályára, a Dárdai Pál irányította Hertha BSC-t fogadják a Bundesligában, majd a BL-csoportkör második fordulójában a Club Brugge utazik hozzájuk, aztán a Novothny Somát is a soraiban tudó újonc Bochum vendégeskedik Lipcsében.

"Nincs pánik a csapatnál, de ez a hét fontos lesz a számunkra, hiszen lépésről lépésre kell haladnunk, hogy jöjjenek az eredmények. Így aztán most száz százalékban a Hertha elleni meccsre koncentrálunk" - mondta Jesse Marsch.