Társoldalunk:

Nem fogtok innen élve kijönni: alagútban támadtak a bírókra bosnyák focihuligánok - fotók

2021.09.24. 09:13

Halálfélelme lehetett annak a három bosnyák játékvezetőnek, akire dühös futballhuligánok támadtak rá egy autós alagútban.

Félbeszakadt a Velez Mostar–Borac Banja Luka bosnyák bajnoki a 81. percben, amikor a címvédő vendégcsapat megszerezte a második gólját. A hazai szurkolók ezt nehezen viselték, mert úgy érezték, hogy a játékvezető korábban nem adott meg csapatuknak egy jogos tizenegyest – írja a Bors.

A feldühödött drukkerek a pályára tódultak, és kergetni kezdték az ellenfél játékosait és a bírókat, akik az öltözőbe menekültek. Állítólag a Velez elnöke azt kiabálta a sporiknak: „Nem fogtok ebből innen élve kijönni."

Később a csapatnak ugyan sikerült elhagynia a stadiont és környékét, a játékvezetők viszont nem jártak ilyen sikerrel. Sabrija Topalovic játékvezető és asszisztense autóját ugyanis a Mostar szurkolói a Szarajevóba vezető úton, a Lendeva alagútban megállásra kényszerítették. Baseball-ütőkkel szétverték az autót, bántalmazták a focibírókat – egyikük könnyebb sérüléseket szenvedett –, majd felgyújtották a járművet. A tetteseket még keresi a rendőrség.

A Bosznia-Hercegovinai Labdarúgó Szövetség elnöke, Vico Zeljkovic elítélte a meccsen történteket és a huligántámadást a játékvezetők ellen. A lehető legkeményebb szankciókat helyezte kilátásba a találkozó szervezői, valamint a hazai csapat elnöke, Semsudin Hasic ellen, akit a leginkább felelősnek tart a történtekért.

A bajnoki három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a Borac kapta meg.