Rengeteg gól a Gyirmót-Honvéd meccsen

2021.09.25. 18:57

A magyar labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában a Gyirmót a Budapest Honvéd csapatát fogadta. Az első félidőben a vendégek három gólt lőttek, a Gyirmót csak Simon révén tudott szépíteni. A második félidőben a Honvéd újabb két találatot szerzett, a hazaiak részéről ismét csak Simon tudott gólt szerezni. A Budapest Honvéd egy gólokban gazdag meccsen gyűjtötte be a három pontot a Gyirmót csapata ellen, akik továbbra is a bajnoki tabella utolsó helyén állnak.

A bajnoki tabella utolsó helyén álló Gyirmót a legutóbbi öt meccsén három vereséget és két döntetlent ért el. Csertői Aurél csapata rúgta a legkevesebb gólt (5) a bajnokságban. A Honvéd a legutóbbi fordulóban hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros csapatától.

Az első tíz percben támadásban jóval aktívabbak voltak a vendégek. A 12. percben megszerezte a vezetést a vendég Honvéd: egy baloldali szöglet után Nagy fejelte vissza a tizenhatoson belülre a labdát. A Honvéd játékosa, Lovric középre fejelte azt az ötösön belül álló csapattárs Tamás irányába, aki ballal a Gyirmót kapujának jobb oldalába lőtte a labdát. A 14. percben egyenlített a hazai pályán játszó Gyirmót: egy hazai szögletet követően Simon csúsztatott fejjel az ötös sarkáról a felső sarok irányába.

Nagy Dominik gólt lőtt a Gyirmót ellenForrás: Balogh Dávid/honvedfc.hu

A Gyirmót nem tudott mit kezdeni a Honvéd letámadásával, és a vendégek sok zavart okoztak a hazai csapat labdakihozatalainál. A 20. percben újra átvette a vezetést a Honvéd: Nono passzolt Nagy Dominikhoz, aki egy csel után tizenhét méterről kilőtte a gyirmótiak kapujának bal alsó sarkát. A 23. percben már két góllal vezettek a vendégek: a remekül játszó Nono kiváló labdát adott a baloldalon kilépő Tamásnak. A balhátvéd jól adta középre a labdát, majd az egyik hazai védő mellől Lukics a gyirmóti kapus, Rusák mozgásával ellentétes irányba fejelt, és a labda a kapu jobb oldalában kötött ki.  A félidő utolsó tizenöt percében a Honvéd a vezetése birtokában kicsit visszavett, de a hazaiak mégsem tudtak több helyzetet kialakítani.  Az első félidőben több gól nem született.

A második félidő elején újabb gólt lőtt a Honvéd: a 48. percben Lukics tizenhat méterről leadott lövését nem tudta védeni a gyirmótiak kapusa, Rusák. Négy percre múlva jött a válasz a hazaiak részéről: az 52. percben Zeke beadása után Simon hét méterről fejelt hajszálpontosan a Honvéd kapujának jobb felső sarkába. 

A 64. percben Nono vállalkozott lövésre tizenhét méterről, de a kispestiek játékosának próbálkozását magabiztosan védte a hazaiak kapusa, Rusák. A meccsen több gól nem született, a Budapest Honvéd idegenben győzte le a Gyirmót csapatát.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Gyirmót FC Győr-Budapest Honvéd 2-4 (1-3)

Ajánlataink