A világ legeredményesebb focistája döntött a jövőjéről

2021.09.25. 12:36

A megnyert trófeák alapján a világ legeredményesebb futballistájaként számon tartott brazil Dani Alves úgy döntött, hogy év végéig egyetlen klubhoz sem szerződik le.

A 38 éves védő közösségi oldalán közölt döntéséhez annyit fűzött még hozzá, hogy nem áll szándékában befejezni a pályafutását, és visszatér a pályára.

Dani Alves múlt héten távozott a Sao Paulótól, amellyel a kifizetetlen fizetésekkel kapcsolatos vitát követően felbontotta szerződését. A játékos közölte: nem hajlandó többé pályára lépni az együttesben, még az edzéseket sem látogatja, azt viszont elvárja, hogy rendezzék a vele szemben fennálló tartozást.

Az érintettek által meg nem erősített helyi sajtóértesülések szerint a Sao Paulo mintegy kétmillió amerikai dolláros (608 millió forintos) járandóságot nem fizetett ki a futballistának.

A brazil sajtó azóta több helyi klubbal, egyebek mellett a Fluminensével és a Flamengóval is hírbe hozta a védőt.

A 119-szeres válogatott Dani Alves - aki nyáron csapatkapitánya volt a tokiói olimpián aranyérmes gárdának - a hónap elején még tagja volt a nemzeti együttes keretének a szeptemberi világbajnoki selejtező-mérkőzéseken, ám az októberi összecsapásokra nem válogatta be az immár klub nélküli játékost a brazilok szövetségi kapitánya, Tite.

Dani Alves 119-szer játszott a brazil válogatottbanForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Alves a világfutball legeredményesebb játékosának számít a megszerzett címek alapján: eddig 43 különböző trófeát nyert csapataival. A Sevillában, a Juventusban és a Paris Saint-Germainben is megfordult jobbhátvéd legsikeresebb időszakát az FC Barcelonában töltötte: a katalán elitalakulattal 2008 és 2016 között hatszor nyert spanyol bajnokságot, négyszer Király Kupát és spanyol szuperkupát, és egyaránt három alkalommal Bajnokok Ligáját, európai szuperkupát és klubvilágbajnokságot.