Társoldalunk:

A Hertha BSC sportigazgatója szerint Dárdai akár egy évtizedig is a csapat edzője lehet

2021.09.27. 12:40

Fredi Bobic, a Hertha BSC sportigazgatója nem zárta ki, hogy hosszú ideig Dárdai Pál lesz a labdarúgócsapat vezetőedzője, ha szállítja a megfelelő eredményeket.

Neki is elmondtam már és most nyilvánosan is elmondom: csak rajta múlik, milyen hosszú ideig lesz vezetőedző. Ez akár tíz év is lehet. - mondta a 49 éves sportvezető a Kickernek. - Ez végül is azon múlik, hogy valaki milyen munkát végez.

Dárdai egyelőre élvezi Bobic bizalmátForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Max Ellerbrake / firo Sportphoto/Max Ellerbrake

Bobic szerint a magyar szakember egy stabil szezonban is a megfelelő ember a posztra. Már csak azért is, mert kiérdemelte azzal, hogy egy nagyon nehéz helyzetben megmentette a csapatot a kieséstől. Nyugalmat és folytonosságot szeretnénk. Azt mondtuk: együtt kezdjük az idényt, és együtt is csináljuk végig  - fogalmazott.

Fredi Bobic szerint nyugalmat és folytonosságot szeretnének a HerthánálForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

A Hertha elvesztette első három bajnokiját a mostani szezonban, utána azonban megverte az újonc Bochumot és Fürthöt. Szombaton aztán jött az RB Leipzig otthonában elszenvedett 6-0-s vereség.
Lipcsében világosan látszott, hogy még nem vagyunk olyan stabilak, mint reméltük. Ezen intenzíven kell dolgoznunk - mondta a sportigazgató.

A berlini együttes hat forduló után a 12. helyen áll a Bundesliga tabelláján.