Társoldalunk:

Kiállítás és két gól: a Venezia megszerezte az első pontját hazai pályán a Serie A-ban - videó

2021.09.27. 22:38

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 6. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a Venezia 1-1-s döntetlent játszott hazai pályán a Torino ellen.

Az első félidőben hiába birtokolta többet a labdát a Torino (32-68 százalék), gólig csak a hazai csapat jutott el. Azonban a Venezia-szurkolók sem sokáig örülhettek, ugyanis Dennis Johnsen 25. percben szerezett találatát a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

Sokat elmond az első 45 percről, hogy mindössze egyetlen lövés talált kaput, inkább a küzdelem dominált, mintsem a szép játék. Így nem volt meglepő, hogy gólnélküli döntetlennel mentek a csapatok a szünetre.

Az első félidő nem hozott gól VelencébenForrás: Torino/Twitter

Az 56. percben lett meg a vendég együttes erőfeszítéseinek az eredménye, amikor Wilfried Singo tette oda a labdát az alapvonalról Josip Brekalo elé, aki öt méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).

A 78. percben a semmiből jutott büntetőhoz a Venezia, ráadásul a szabálytalankodó Koffi Djidji megkapta a második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Egy perccel később Mattia Aramu váltotta gólra a tizenegyest, pedig Vanja Milinkovic-Savic érezte az irányt. 

A hátralévő időben újabb gól már nem esett - az utolsó utáni percben még mindkét oldalon volt egy-egy meccslabda -, így egyik csapatnak sem igazán jó döntetlen született. Igaz, a Venezia így legalább megszerezte hazai pályán az első pontját a Serie A-ban.