Társoldalunk:

Guardiola szerint a Manchester Citynek bírnia kell a fájdalmat és a szenvedést a PSG ellen

2021.09.28. 07:49

A Manchester City edzője, Pep Guardiola úgy véli, a játékosainak fel kell készülniük a fájdalomra és a szenvedésre a Paris Saint-Germain elleni BL-csoportmérkőzésen.

Az előző BL-idény döntőse, a Manchester City Párizsba látogat kedd este, és a PSG otthonában lép pályára a játéknap rangadóján.

Guardiola szerint egyetlen csapat sem tudja a módját annak, hogyan lehetne megállítani egy bombaformában futballozó Mbappé-Neymar-Messi csatársort. Egységesnek kell lennünk, és segítenünk kell egymást, tudom, hogy sokat fogunk szenvedni és lesznek fájdalmaink. Azon múlik minden, hogyan viseled el a fájdalmat. Az ilyen kaliberű csapatok nagyon jók, sokszor 90 percen keresztül csak szenvedést okoznak az ellenfeleknek" - mondta a katalán edző a közelgő mérkőzés kapcsán.

Függetlenül attól, hogy Messi a kispadról száll be, vagy ott lesz a kezdőben, Guardiola úgy véli, csak egységesen, valódi csapatként futballozva lehetnek sikeresek Párizsban.

Pep Guardiola szerint a City sokat fog szenvedni a PSG ellenForrás: AFP/Oli Scarff

Amit Messi a pályafutása során elért, az csodálatos. Remélem, hogy játszani fog, már csak azért is, mert a labdarúgás profitál abból, ha ő pályán van. Fontos, hogy minden játékosunk a szívét-lelkét adja bele és segítsük egymást.  A védekezés a játékosok akaratától függ. Nem tudom, hogy ilyen minőségű futballistákat hogyan kellene megállítani. A PSG tele van sztárokkal, nekünk csapatként kell dolgoznunk és az egész csapatukra figyelnünk kell, nem gyakorolhatunk nyomást csupán egyetlen futballistára" - tette hozzá a tréner. 

Guardiola Cityje az előző szezonban a Bajnokok Ligája elődöntőjében kettős győzelemmel ejtette ki a PSG-t, tehát van tapasztalata és sikerélménye a párizsi sztárcsapat ellen. Az idei BL-szezont a francia együttes a Bruges elleni döntetlennel kezdte, míg a City magabiztosan győzött a Lipcse ellen, így Mauricio Pochettino csapata számára kifejezetten fontos lenne egy győzelem.

 

Forrás