Másodszor is kirúgták a korábbi világbajnok edzőt

Fabio Cannavaro
Guangzhou's coach Fabio Cannavaro throws away his jacket during the AFC Champions League group G football match between China's Guangzhou Evergrande and Korea's Suwon Samsung Bluewings on December 1, 2020 at the Khalifa International Stadium in the Qatari capital Doha. (Photo by - / AFP)
Vágólapra másolva!
A játékosként világbajnok Fabio Cannavaro 2015 után ismét távozott a kínai labdarúgó-bajnokságban szereplő Kuangcsou FC vezetőedzői posztjáról.

A nyolcszoros bajnok klub keddi közleménye szerint az olasz szakvezető szerződését közös megegyezéssel bontották fel.

A 48 éves Cannavaro először 2014 novemberétől irányította az akkor még Kuangcsou Evergrande néven futó csapatot, amelynek éléről 2015 júniusában menesztették, majd 2017 novemberében ismét kinevezték.

Fabio Cannavaro ugyanúgy járt Kínában, mint 2015 júniusában Forrás: AFP/-

Legnagyobb sikereként 2019-ban bajnoki címet szerzett együttesével, amellyel 2018-ban és tavaly a második helyen végzett, de olyan kiváló eredményeket nem tudott elérni, mint korábban Marcello Lippi, illetve Luiz Felipe Scolari, ugyanis az olasz és a brazil mester irányításával is megnyerte az ázsiai Bajnokok Ligáját a Kuangcsou.

Sajtóértesülések szerint a távozó edző posztját a testvére, eddigi másodedzője, Paolo Cannavaro veheti át.

A kínai élvonal augusztus közepe óta szünetel és csak december 1-jén folytatódik, hogy a válogatott megfelelően felkészülhessen a világbajnoki selejtezősorozatra.