Az AC Milan elnöke szerint 2024-re elkészül az új stadion

AC Milan v US Sassuolo - Serie A Milan Milano Calciatore Calcio Italia Serie A Soccer Soccer Team Competition Serie A Match Serie A 2019-20 Italian Soccer League AC Milan Two Person Full Lenght Horizontal SPORT
A Milan és az Inter 1925 óta használja a jelenlegi stadiont
Vágólapra másolva!
Paolo Scaroni klubelnök szerint három év múlva megnyitja kapuit az AC Milan labdarúgócsapatának új stadionja.

"Az építkezés jövő év végén kezdődhet, amikor a tervezés részleteit befejezik. Két év munkával számolva azt mondom 2024-re lesz kész a stadion" - fogalmazott a sportvezető, aki hozzátette, ütemtervet adnia azonban még túl korai lenne.

Jelenleg két tervezet létezik, az egyiket a jövő hónapban esedékes önkormányzati választásokat követően választják majd ki.

jelentette ki Scaroni.

A Milan és az Inter 1925 óta használja a jelenlegi stadiont Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

A két milánói együttes jelenleg közösen használja az 1925-ben épült Giuseppe Meazza Stadiont, ismertebb nevén a San Sirót, amely Olaszország legnagyobb létesítménye a 80 ezres befogadóképességével.

Az olasz klubfutball egyik legnagyobb problémája gazdasági szempontból, hogy mindössze négy egyesületnek, a Juventusnak, az Atalantának, a Sassuolónak és az Udinesének van saját tulajdonú stadionja, ehhez a körhöz csatlakozna a Milan és az Internazionale.